bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby vyzve Pastrňáka. Carolina chce zpět do osmičky a Chicago potvrdit vzestup

19. ledna 2020, 15:35

Jan Vojkůvka

Nedělní program zámořské NHL nabídne další díl bitvy mezi Sidneym Crosbym a Davidem Pastrňákem, tedy Pittsburghu s Bostonem. Tentokrát se bude hrát ve velmi atraktivní čas, už od 18:30. V dalších třech zápasech budou chtít potvrdit svůj vzestup Chicago a Columbus, naopak Carolina se pokusí ukončit svou sérii tří porážek v řadě.

V této sezoně se zápasy mezi Pittsburghem a Bostonem prozatím konaly jen na ledě Bruins, ti vyhráli oba domácí duely. Naposledy se tak stalo tento týden, kdy za přispění dvou asistencí Davida Pastrňáka dokázali Medvědi zvítězit 4:1.

Penguins tehdy nepomohl ani navrátivší Sidney Crosby, který byl autorem jediné branky hostů. Právě ale navrátilec do sestavy Pittsburghu je největší zbraní tohoto týmu. Ve třech odehraných zápasech po zranění dokázal vsítit tři góly, na další tři přihrát a v noci na sobotu rozhodl v prodloužení zápas s Detroitem.

Jak dopadne střetnutí mezi kanadskou hvězdou a nejlepším střelcem NHL, Pastrňákem?

Před půlnocí se odehraje také zápas mezi Carolinou a New York Islanders. Hurricanes prohráli třikrát v řadě a vypadli z elitní osmičky Východní konference. Dobrou formou neoplývají ale ani Islanders, kteří prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a utrpěli také debakl od Rangers či inkasovali šest branek od Washingtonu.

Carolina se pokusí o návrat do první osmičky a první vzájemný duel proti Islanders, který se hrál v říjnu, jí rozhodně dává šance. Hurricanes tehdy doma vyhráli 5:2.

Potvrdit svůj vzestup a navázat na čtyři výhry v řadě chce Chicago, které doma přivítá Winnipeg. Blackhawks se k vítězné sérii nadechli i zásluhou Dominika Kubalíka, nováčka v NHL, který při čtyřech výhrách nasázel hned šest gólů a přidal jednu asistenci. Navíc bodoval v sedmi z posledních osmi zápasů a stává se hlavní tváří vzepětí svého týmu, který už byl dávno odepisován.

Odepisovaný byl i Columbus, jenž přišel v létě o hvězdné jádro týmu. Jenže skvělými výkony dokázal Blue Jackets nakopnout brankář Korpisalo, po jehož zranění začal v brankovišti řádit také Elvis Merzlikins.

Díky lotyšskému brankáři se Columbus definitivně posunul do první osmičky a nadechl se k sérii čtyř výher v řadě. Během této šňůry inkasoval Merzlikins jen dvakrát a vychytal tři nuly! Od začátku kalendářního roku 2020 navíc dokázal vychytat osm výher.

18:30 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins
PIT: bilance 30-13-5 vs BOS: bilance 28-9-12

23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders
CAR: bilance 27-18-3 vs NYI: bilance 28-15-4

01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets
CHI: bilance 23-20-6 vs WPG: bilance 25-19-4

01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets
NYR: bilance 23-19-4 vs CBJ: 25-16-8

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.