bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas získal z Rangers Zuccarella výměnou za volby v draftu

24. února 2019, 14:45

Ondřej Mach

O jeho odchodu se mluvilo už dlouho, teď je všem spekulacím konec. Mats Zuccarello v NHL poprvé mění dres, po necelých devíti letech ve službách New York Rangers přestupuje do Dallasu. Jezdci za zkušeného Nora obdrželi podmínečné volby ve druhém a třetím kole draftu.

Jednatřicetiletému útočníkovi běží poslední rok čtyřleté smlouvy, kterou podepsal 2. března 2015, na počátku července by se tak mohl stát neomezeně volným hráčem. Zuccarello letos nasbíral 37 bodů za 11 branek a 26 asistencí, v posledních třech sezonách byl navíc nejproduktivnějším hráčem Rangers.

Smlouvu s Jezdci podepsal jako volný hráč 26. května 2010, od té doby zaznamenal v 509 zápasech základní části 352 bodů (113 branek, 239 asistencí), v 60 zápasech play off potom 31 bodů (11 branek, 20 asistencí).

Výběr ve druhém kole draftu 2019 se stane výběrem v prvním kole, v případě že Stars postoupí do finále Západní konference a Zuccarello v prvních dvou kolech play off odehraje alespoň 50 % zápasů. Pokud zkušený útočník prodlouží v Dallasu smlouvu, poputuje do New Yorku místo volby v třetím kole draftu 2020 kolo první.

„Do našeho týmu přichází skvělý ofenzivní hráč,“ řekl na Zuccarellovu adresu generální manažer Stars Jim Nill. „Je to typ hráče, který je velice houževnatý a každé střídání nechá na ledě všechno. Má skvělý cit pro hru, tvrdě pracuje a v útoku umí najít spoluhráče přesnými nahrávkami.“

Dallas v sobotu posílil ještě o obránce Bena Lovejoye z New Jersey Devils, výměnou za obránce Connora Carricka a volbu ve třetím kole draftu 2019. Lovejoy letos v 51 zápasech zapsal celkem 7 kanadských bodů za dva góly a pět asistencí. 

Tým z Texasu zjevně posiluje před blížícím se play off, Dallas momentálně drží první divokou kartu v Západní konferenci a má stejně bodů jako Colorado Avalanche. Pouhý bod na Stars a Avs ztrácí Minnesota, čtyři body pak Arizona a Chicago. 

„Pro nás to znamená, že teď je čas na nějaký úspěch,“ dodává Nill. „Mezery, které jsme měli v sestavě nyní zaplnili elitní hráči, přichází tedy čas vítězit.“

Bude jistě zajímavé sledovat, jak se rodákovi z Osla bude na jihu dařit. První zápas v dresu Stars by měl norský útočník odehrát v neděli na ledě Chicaga.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.