bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rok bez úspěchu. Bolí to, přiznává trenér Winnipegu Paul Maurice

21. dubna 2019, 15:00

Matěj Hodoval

Další rok, kdy byli považováni za jednoho z největších favoritů a další rok, kdy na trofej nedosáhli. Winnipeg Jets opět neměli v základní části větší problémy s postupem do vyřazovací části, v té ovšem v šesti zápasech podlehli St. Louis.

Tryskáči nevstoupili do prvního kola vůbec optimálně, nedokázali totiž z prvních dvou domácích zápasů vyhrát ani jeden, a tak se za stavu 0:2 přesunuli do St. Louis. Zde naštěstí pro ně pokračovalo prokletí domácích týmů a Jets srovnali stav na 2:2.

Jenže Blues i nadále pokračovali v nadvládě hostujících celků a na ledě Jets vybojovali cené vítězství 3:2. 

K nemilosti fanoušků Winnipegu byli Bluesmani ti, kteří jako první v této sérii na domácím kluzišti. Jets sehráli vůbec nejhorší zápas v celé sérii. Kanadské mužstvo mělo být tím, které bude bušit na soupeřovu branku, namísto toho ale sotva Binningtona prověřili. Po dvou třetinách měli Tryskáči v kolonce počtu střel jen šest pokusů. S tím se zkrátka nedá v play-off vyhrát.

„Bolí to, protože si myslíte, že tam jste. Ale porazí vás tým, který si myslí to samé. Blues byli malinko lepší v několika aspektech v úvodních pěti duelech. V tom šestém byli sakra lepší, než my,“ smutnil na tiskové konferenci trenér Paul Maurice.

Celkově to však byla velmi vyrovnaná bitva, hned pět utkání ze šesti skončilo pouhým jednobrankovým rozdílem.

Krušné léto 

„Naše výzva pro toto léto bude najít ten dílek navíc do naší skládačky,“ nastínil posezonní plány Blake Wheeler.

Vedení Tryskáčů bude mít v létě nemálo starostí. Smlouvy totiž vyprší hned třinácti hráčům. Omezeně volnými hráči se stanou Patrik Laine, Kyle Connor, Andrew Copp, Jacob Trouba, Joe Morrow, Nathan Beaulieu a gólman Laurent Brossoit. Naopak neomezenými se 1. července stanou Brandon Tanev, Kevin Hayes, Par Lindholm, Matt Hendricks, Tyler Myers a Ben Chiarot.

Prioritou budou mladíci Patrik Laine a Kyle Connor. Oba dva forvardi letos dokázali pokořit hranici třiceti branek za sezonu. Fin Laine jich nastřílel přesně třicet, Kyle Connor pak rozvlnil síť soupeřů čtyřiatřicetkrát. Oběma letos končí jejich nováčkovský kontrakt, takže je zřejmé, že jejich plat výrazně naroste.

S velkou pravděpodobností se tak naskytne příležitost pro mladé naděje v organizaci Jets. Řeč je o útočnících Masonu Appletonovi, Kristianu Vesalainenovi a obráncích Sami Nikuovi a Tuckeru Poolmanovi.

Bude zajímavé sledovat, jak moc se Winnipeg rozhodne kádr obměnit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.