bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

DeBoer zůstává v San Jose, měl by prodloužit na několik let

18. března 2019, 10:00

Šimon Rogner

Peter DeBoer má pověst trenéra, který se v první sezóně v novém týmu ihned prezentuje postupem do finále Stanley Cupu. Dokázal to v roce 2012 s New Jersey i o čtyři roky později v San Jose. A přestože tehdy proti Pittsburghu neuspěl, Sharks jsou s jeho službami spokojeni. Takže zatímco se pomalu připravují na vyřazovací boje, ve stejnou dobu se finalizuje nová víceletá smlouva pro lodivoda Žraloků.

Informaci, jejíž náznaky už v prosinci přinesl novinář serveru The Athletic Kevin Kurz, v sobotním pořadu Hockey Night in Canada potvrdil expert kanadské televizní stanice Sportsnet Nick Kypreos. Ten celou záležitost označil za bezprostřední, přesněji pak podpis nové víceleté smlouvy.

Ta nahradí současný DeBoerův kontrakt podepsaný v létě 2015. O něm se spekuluje, že letos vyprší, takže se dá očekávat nový. Podle Kurze by se mohlo jednat o dvouletý či tříletý závazek.

DeBoer vede v Kalifornii skvělý tým, který v sezóně 2015/16 poprvé ve své historii postoupil do finále Stanley Cupu, a letos bojuje s Calgary o elitní příčky v Pacifické divizi i Západní konferenci. Očekává se, že Žraloci budou v blížícím se play off patřit mezi hlavní favority Západu i celé NHL.

Padesátiletý Kanaďan zaznamenal na střídačce San Jose bilanci 180 výher, 107 proher a 81 porážek v základní hrací době nebo v prodloužení, třikrát tým dovedl k třetímu místu v divizi, jednou do finále a loni do druhého kola. Kromě zmíněného New Jersey, kde působil v letech 2011 až 2015, trénoval dříve na Floridě. S Panthers mezi roky 2008 a 2011 nikdy do vyřazovacích bojů nepostoupil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.