bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit nevyhrál nad Tampou sedm zápasů v řadě! Změní to?

16. října 2017, 20:00

David Jahoda

NHL v noci na úterý nabídne pouze jediný zápas. Hokejisté Tampy Bay Lightning v něm poprvé vyrazí do nové haly Detroitu Red Wings zvané Little Caesars Arena. Blesky mají na několik posledních utkání proti Detroitu jen dobré vzpomínky, podařilo se jim porazit Rudá křídla už sedmkrát za sebou. Zlomí Detroit tuto šňůru nezdarů?

1:30 Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 

Pokud byste chtěli najít střetnutí mezi Detroitem a Tampou, v níž byla úspěšná Rudá křídla, museli byste se vrátit až k sérii prvního kola play off v sezóně 2015/16, když Detroit v prvním utkáním na svém ledě snížil stav série na 1:2. V dalších dvou zápasech však zvítězili Bolts, postoupili do dalšího kola, a svému soupeři pak nedovolili se ve vzájemných duelech radovat ani v jednom případě během celé loňské základní části. V té se oba celky střetly dohromady pětkrát. Tampa Bay v nich svému soupeři dovolila uzmout jen jediný bod. 

V momentální situaci se ale favorit zápasu hledá těžko. Obě mužstva totiž mají po pěti odehraných duelech na svém kontě shodně osm bodů, tedy stejně jako další čtyři týmy Východní konference. 

Detroit pokřtil novou Little Caesars Arenu vítězstvím 4:2 proti Minnesotě, na které následně navázal povedenou nájezdovou loterií v Ottawě (2:1 po sn.). Následně Red Wings utrpěli dosud jedinou porážku sezony proti Dallasu (2:4), na tu ale reagovali výhrou proti Arizoně a následně i proti týmu Vegas Golden Knights, kterému uštědřili první porážku v (mladé) historii klubu.

Detroit porazil Tampu naposledy 18. dubna 2016.

Zatímco Detroit se tak bude snažit vyhrát potřetí v řadě, to Tampa se pokusí natáhnout vítěznou sérii už na čtyři utkání. Lightning začali sezonu dvojzápasem proti Floridě, první vyhráli 5:3, ve druhém padli 4:5. Pak ale následovaly tři výhry, a to proti Washingtonu (4:3 po pr.), Pittsburghu (5:4) a St. Louis (2:1).

Zajímavostí vstupu Tampy do nového ročníku je, že v každém utkání vstřelila minimálně jednu branku v přesilové hře a že se v každém z pěti zápasů střelecky prosadil Nikita Kučerov (pokaždé po jedné brance), což se do té doby v historii klubu nikomu nepovedlo. Právě on a Brayden Point jsou s osmi body nejproduktivnějšími hráči Bolts, na druhé straně je to zadák Mike Green, který má na svém kontě rovněž osm bodů za osm asistencí. 

Kdo se postaví do domácí klece zatím není jisté, ale spíše to vypadá na Jimmyho Howarda, v té hostující bude i v šestém duelu sezony jednička Andrej Vasilevskij.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.