bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils sazí na nečekanou kartu, tým přebírají Scott Stevens a Adam Oates

27. prosince 2014, 17:15

Martin Zíta

Jeden den vydrželi New Jersey Devils bez hlavního trenéra Petera DeBoera, jenž byl odvolán v pátek večer středoevropského času. Tým nově přebírá dvojice kormidelníků – Scott Stevens a Adam Oates.

Oba bývalí hráči si trenérské povinnosti rozdělí poměrně očekávaně. Stevens, trojnásobný vítěz ligy a dlouholetý kapitán Devils, si vezme na starost obrannou fázi hry, zatímco Oates, dřívější vynikající centr, bude velet útočníkům.

Adam Oates již má zkušenost s vedením týmu NHL, když dva roky stál jako muž číslo jedna na lavičce Washingtonu Capitals. Ještě před tímto angažmá zastával několik sezon funkci asistenta trenéra, s tou se v New Jersey seznámil už i Stevens. Deboerovi vypomáhal v letech 2012 až 2014.

Oates zažil během svého působení u Caps dva odlišné roky. V první sezoně dokráčel s týmem k diviznímu titulu, přestože Washington vstoupil do sezony katastrofálně. Hráči si tehdy pochvalovali jeho pozitivní přístup k tréninku a také velmi osobní styl koučování.

Během druhé sezony už to ale natolik slavné nebylo a poprvé po 16 letech nedošel klub z hlavního města USA do vyřazovacích bojů. Dřívější miláček obecenstva se tak stal psancem a vedení se s Oatesem rozloučilo. Stevens, jak již bylo zmíněno, své trenérské zkušenosti dosud sbíral po boku bývalého trenéra Devils a hlavní tíhu zodpovědnosti ještě nenesl.

Generální manažer Ďáblů Lou Lamoriello neposkytl veřejnosti žádné výrazné podrobnosti celého výběrčího procesu. "Chtěli jsme maximálně využít personál, který již máme a zároveň přijít s tím, co je pro tým nejlepší," zhodnotil stručně. Zároveň připustil, že takovéto řešení je vcelku “unikátní”.

Sám dvaasedmdesátiletý funkcionář zároveň bude na práci svých dvou podřízených nějakou dobu dohlížet přímo z lavičky. 

New Jersey Devils se po šestatřiceti odehraných zápasech nacházejí se ziskem 31 bodů na čtrnácté příčce Východní konference a po celou sezonu se potýkají s výraznými výkonostními problémy.

Situaci uvnitř týmu nepomáhá ani početná marodka, která momentálně čítá devět hráčů, mimo jiné Patrika Eliáše a Martina Havláta.

Premiéru si nový trenérský tandem odbude v noci ze soboty na neděli, kdy se Devils střetnou s New York Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.