bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Díky, Vegas! vzkazuje Gusev. New Jersey má nakoukané, fandil Jakovlevovi

3. srpna 2019, 16:00

Tomáš Zatloukal

Když ještě doma v Petrohradu na dálku sledoval, jak si vedou Ďáblové z New Jersey, patrně Nikitu Guseva ani nenapadlo, že právě jejich dres bude brzy oblékat. O slavný klub, jemuž se podařilo mezi léty 1995 až 2003 třikrát získat Stanley Cup, se zajímal kvůli Jegoru Jakovlevovi. Svému dobrému kamarádovi, s nímž odehrál za SKA necelé tři sezony a vyhrál Gagarinův pohár. Sešli se i ve zlatém olympijském výběru z korejského Pchjongčchangu.

Říká se, že do do stejné řeky dvakrát nevstoupíš.

Vegas Golden Knights o to ale nejspíše přece jen stáli, zase bažili po prvotřídní hvězdě z KHL. Po neúspěšném pokusu s Vadimem Šipačovem se nezalekli a snažili se najít prostor pro podpis Guseva. Ještě většího machra s úžasným čtením hry i mimořádnou technikou.

Alespoň tak vypráví události tohoto léta sám Gusev v ruském periodiku Sport-Express.

Aby paralela s Šipačovem - momentálně hráčem moskevského Dynama - nekulhala na obě nohy, stačí naslouchat Gusevovi. "Slíbili mi smlouvu, která se podobala té, kterou o dva roky dříve podepsal právě Šipačov."

Jenže realita se s přáními často neshoduje.

Golden Knights patrně i chtěli Gusevovi férově zaplatit za jeho mistrovské umění, nicméně kvůli platovému stropu a nedostatku místa pod ním mu museli nabízet méně. Mluvilo se o dvou milionech dolarů. A to bylo opravdu příliš málo. A tak se hledalo jiné řešení. Stal se jím obchod s New Jersey.

"Děkuji Vegas, že mě nechali jít. Jsem jim za to opravdu vděčný. Oni mě chtěli, ale prostě jen nemohli najít místo pod platovým stropem," popisuje Gusev, proč nakonec zamířil k Ďáblům.

Tam hned, možná jen čistou shodou okolností, podepsal stejný kontrakt, pod jaký kdysi připojil podpis Šipačov. Devět milionů dolarů za dva roky.

"Devils mi ukázali, jak moc mě potřebují. Stáli o mě a ta smlouva mluví za vše," přemítá Gusev. O New Jersey má díky Jakovlevovi, který si za hlavní mužstvo zahrál pětadvacetkrát, dobrý přehled. Ví, co očekávat.

"Mám solidní představu o tom, do jakého týmu přicházím. Sledoval jsem je kvůli Jegorovi. Věřím, že díky všem novým hráčům, kteří přišli, budeme hrát dobře a vítězit," je optimistický.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.