bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvojice týmů si může vybojovat mečbol, Dallas tentokrát vsadí na Lehtonena

5. května 2016, 20:00

Matyáš Krahulík

NHL si přichystala další dva zajímavé zápasy druhého kola play off. St. Louis si bude moci vybojovat mečbol proti Dallasu, jenž zřejmě opět prostřídá své brankáře. Nashville se pak doma pokusí nepustit do trháku favorizované San Jose.

02:00 St. Louis Blues – Dallas Stars

Tuto sérii začal lépe Dallas, který v prvním duelu využil výhody domácího prostředí a zvítězil 2:1. Pak ale přišly dvě porážky, za které mohly především špatné výkony brankářů. Kari Lehtonen chytal v prvních dvou domácích zápasech, ale v tom druhém jej už po první třetině vyhnali střelci St. Louis z branky. Inkasoval totiž tři góly z pouhých pěti střel.

Není tedy divu, že ve třetím utkání dostal důvěru Antti Niemi, který si ale nevedl o moc lépe a byl také po třetím inkasovaném gólu vystřídán. Blues nakonec vyhráli jednoznačně 6:1 a dnes tedy budou mít možnost dostat se do trháku. Kari Lehtonen to však stále vidí optimisticky. „Musíme se dále snažit a hrát lépe. O tom to je, to je náš plán. Chceme se dostat zpět na vítěznou vlnu,“ řekl finský gólman.

Stars budou i v dnešním duelu postrádat útočníky Tylera Seguina a Patricka Eavese. První jmenovaný stále nedoléčil zranění achilovky a druhý si během prvního zápasu druhého kola poranil nohu. Oba dva už třetí den bruslí, ale do zápasu ještě naskočit nemohou a hlavně absence Seguina je pro útok Dallasu velkým oslabením. Stars v této sérii například ještě neskórovali v přesilovce.

To Blues žádná zranění řešit nemusí. Dokonce i obránce Alex Pietrangelo, kterého v minulém zápase tvrdě trefil bek Dallasu Stephen Johns, je dnes připraven nastoupit. „Jsem v pořádku,“ potvrdil jeden z nejdůležitějších hráčů St. Louis, jehož průměrný čas na ledě překračuje v play off hranici 30 minut.

Domácí nemají důvod měnit svého brankáře, takže zřejmě znovu vsadí na Briana Elliotta. V brance hostí naopak ke změně dojde. Chytat by měl Kari Lehtonen.

03:00 Nashville Predators – San Jose Sharks

Nashville rozhodně nebyl před začátkem play off považován za favorita a mnohé fanoušky překvapilo, že se Predators v prvním kole dostali přes Anaheim. Nyní ale statečně vzdorují dalšímu favorizovanému soupeři a dnes je čeká velice důležitý zápas. Pokud totiž doma vyhrají, bude celá série za stavu 2:2 začínat vlastně od začátku. Jestliže ale těžkému soupeři ze slunné Kalifornie podlehnou, bude pro ně zvrat v sérii jen těžko řešitelným úkolem.

Vyhrát dnešní duel však nebude pro Nashville vůbec jednoduché. Sharks jsou totiž na ledě soupeře výborní a v letošním play off vyhráli tři ze čtyř venkovních zápasů. Poprvé venku prohráli až v minulém utkání. „Jsme v dobré pozici. Ve třetím zápase jsme byli v některých ohledech lepší než soupeř, ale celkově se ještě musíme zlepšit. Dobře víme, že nás čeká další těžký zápas,“ řekl kapitán Sharks Joe Pavelski, který zatím v play off sbírá více než bod na zápas.

V souvislosti s Predators se také mluví o únavě. Kvůli dlouhé sérii s Anaheimem totiž od 15. dubna neměli delší než jednodenní pauzu. Obránce Mattias Ekholm však přesto svému týmu věří. „Je to jen o zvyku a o přípravě. Každý hráč v tomto týmu i v této lize by měl takové vytížení zvládnout,“ prohlásil švédský bek, na kterého Predators v defenzivě stále více spoléhají.

Oba týmy mají to štěstí, že nemusí řešit problémy s rozsáhlou marodkou. Nedá se tedy očekávat, že v by v jejich sestavě mělo dojít k výrazným změnám, což je dobrá zpráva i pro českého útočníka Tomáše Hertla. Ten zřejmě i pro tento zápas zůstane v první formaci Žraloků.

Nashville se bude v brance znovu spoléhat na finského brankáře Pekku Rinneho, zatímco San Jose vsadí na osvědčeného Martina Jonese.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.