bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvořák podepsal s Los Angeles. Bude zatím působit v Liberci?

15. července 2023, 10:38

Josef Prášek

Osmnáctiletý obránce Jakub Dvořák, kterého si vybralo na draftu Los Angeles z 54. místa, podepsal první kontrakt v NHL. Dohodl se na nováčkovské smlouvě s Kings.

Dvořák byl třetím nejvýše postavením Čechem na letošním draftu, kdyby nebylo zdravotních potíží v posledních letech, nejspíš by mířil ještě výš. 

Kvůli zlomené klíční kosti musel dokonce vynechat mistrovství světa dvacítek. V uplynulé sezoně stihl v extralize za Bílé Tygry 24 utkání (0+2), sezonu dříve si tento odchovanec Liberce zkusil také první ligu za Benátky nad Jizerou. 

V posledních dnech si ale užíval pozornosti v zámoří. Na draft sice osobně nepřijel, ale chvíli poté zamířil do Spojených států na development kemp. 

„Ze začátku jsem si to úplně neuvědomoval, ale po kempu, který jsem v Los Angeles absolvoval, se mi otevřela realita a ty pocity jsem naplno docenil. Beru to jako skvělou novou příležitost, které se do budoucna budu snažit co nejlépe držet," řekl pár dní zpět pro liberecké oficiální stránky. 

„Pravděpodobná je i varianta, že mě ještě rok nechají hrát v Liberci."

U Kings navíc působí jeho bývalý spoluhráč Petr Jelínek v roli skauta. 

„Volali jsme si krátce po draftu a hned mi gratuloval. Říkal, že mu už prý z Los Angeles taky volali, že mě bude mít na starosti," smál se Dvořák. „Je to pěkné, že se to takhle s Petrem sešlo." 

Jak to bude s jeho budoucností? 

Ve hře je také to, že by ještě mohl zůstat v Liberci.

„Ještě nic není definitivní, ale nějaké náznaky mám. Pravděpodobná je i varianta, že mě ještě rok nechají hrát v Liberci. Nemůžu to ale říct s jistotou, uvidíme," líčil pro hcbilitygri.cz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.