bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dylan Strome se stále neusadil v NHL, dá mu Arizona ještě pořádnou šanci?

23. března 2018, 13:50

Vojtěch Balon

V roce 2015 šli až po Dylanu Stromeovi na řadu hráči jako Mitch Marner, Noah Hanifin, Ivan Provorov, Zach Werenski či Mikko Rantanen. Všichni tito hokejisté patří již dnes mezi opory svých týmů a na svém kontě mají přes 100 zápasů v NHL, u Stromea se ale vývoj jaksi pozastavil.

V juniorce přitom trojka draftu 2015 dominovala, během 219 utkání za Erie Otters bývalý spoluhráč Connora McDavida nasbíral 354 kanadských bodů. O Stromeovi se od draftu rozšířil názor, že na nižších úrovních je schopen převyšovat všechny, jeho síla a rychlost mu ale nedovolí naplno se prosadit v NHL. To ostatně potvrzuje i probíhající sezóna: na farmě v Tucsonu má rodák z Mississaugy bod na zápas, v prvním týmu Coyotes ale jen paběrkuje.

Dylan Strome by si přitom opravdovou šanci zasloužil. Šikovný centr byl tento týden povolán do NHL poprvé od prosince a v obou zápasech za Arizonu dokázal bodovat: proti Buffalu se jednou trefil, proti Carolině si připsal jednu asistenci. To vše navzdory velmi omezenému času na ledě.

Arizoně zbývá do konce základní části odehrát osm utkání. Coyotes v podstatě ztratili další rok a od loňské sezóny se nikam neposunuli, byť nedávná utkání ukázala, že se možná blýská na lepší časy. Ať tak či onak, Arizona se už ze dna Západní konference neodlepí, trenér Rick Tocchet tak alespoň může zjistit, co ve Stromeovi doopravdy je.

Pokud se jednadvacetiletý centr neusadí v NHL ani v příštím ročníku, pak už bude mít cestu do nejlepší soutěže světa ještě strastiplnější...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.