bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ekmanu-Larssonovi zemřela matka. Odletěl domů do Švédska, v sezoně už nenastoupí

4. dubna 2017, 14:00

David Jahoda

Arizona Coyotes se bude muset ve zbývajících třech zápasech této sezony obejít bez služeb svého elitního zadáka Olivera Ekmana-Larssona. Ten teď totiž prožívá zřejmě nejhorší chvíle života a na hokej jistě nemá vůbec pomyšlení. Z jeho rodného Švédska totiž přiletěla tragická zpráva, zemřela mu matka. Coyotes pochopitelně Ekmanu-Larssonovi umožnili odlet domů, aby mohl být se svými nejbližšími.

Zákeřná rakovina sebrala další život, tentokrát matce švédského obránce Olivera Ekmana-Larssona, který od sezony 2010/11 obléká dres arizonských Coyotes. V nedělním zápase proti Los Angeles, ve kterém asistoval u obou gólů svého celku, čímž dopomohl k tomu, že Kings definitivně nepostoupí do play off, byl jeho posledním v tomto ročníku. Pochopitelně, jeho myšlenky jsou nyní od hokeje na tisíce kilometrů daleko.

Coyotes na svém webu vydali prohlášení, že svému elitnímu zadákovi umožňují odlet zpět do Švédska, aby mohl být v těžkých okamžicích po boku svého otce, bratra a zbytku rodiny. „Naše myšlenky a modlitby směřují směrem k Oliverovi a jeho rodině. Procházejí velice těžkými časy,“ řekl generální manažer Coyotes John Chayka.

Ve své výpovědi také ocenil přístup Olivera Ekmana-Larssona k hokeji, i když věděl, že jeho matka Annika bojuje se zákeřnou nemocí. „Věděl o tom celou dobu, přesto odváděl neuvěřitelnou práci. Za jeho profesionalismus, který ukázal, ho musíme nesmírně pochválit. Je důležité, aby teď odcestoval do Švédska a byl se svou rodinou,“ doplnil Chayka.

„Věděl o tom celou dobu, přesto odváděl neuvěřitelnou práci. Za jeho profesionalismus, který ukázal, ho musíme nesmírně pochválit.“

Ke složité životní situaci se vyjádřil i sám pětadvacetiletý obránce. „Byl to pro mě z osobního hlediska velmi složitý rok,“ uvedl Ekman-Larsson. „Chtěl bych poděkovat organizaci Coyotes a všem mým spoluhráčům za jejich neuvěřitelnou podporu po celou sezonu. Mrzí mě, že budu ve zbývajících třech zápasech chybět, ale rodina je na prvním místě,“ dodal švédský hokejista.

První volba Coyotes na draftu roku 2009 v současné sezoně odehrála 79 utkání, v nichž zaznamenala 12  branek a 27 asistencí. Co se týká kanadských bodů, zažil Ekman-Larsson nejchudší sezonu od ročníku 2012/13. Ve statistice +/- to byla s -25 body vůbec nejhorší sezona. S Arizonou pak popáté za sebou neprošel do play off. Všechny tyto věci švédského beka určitě mrzí, co je to však oproti tomu, když ztratíte matku. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.