bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finský brankář Pekka Rinne si v Nashvillu připsal 200. výhru v kariéře

15. března 2015, 9:10

David Motloch

Významného milníku se v dnešním nočním programu NHL dočkal finský gólman Pekka Rinne. Ten režíroval z branky comeback Predators, kteří ve třetí třetině otáčeli duel s Los Angeles na svou stranu. Rinne si tak mohl po zápase zaškrtnout 200. výhru v kariéře NHL.

Rodákovi z finského Kempele stačilo k vítězství předvést 23 přesných zákroků a za 60 minut hry za jeho záda propadl pouze jeden puk. Králové z LA dlouho vedli a mířili za vítězstvím, ale ve třetí třetině se chystala vzpoura Predátorů. Ti brankami Craiga Smitha a Viktora Stalberga otočili průběh utkání a zvítězili v poměru 2:1.

Pro Pekku Rinneho se už jednalo o 37. výhru v letošní sezóně z celkových 54 startů v brance Preds. V tomto ohledu si připsal nejúspěšnější ročník v sezóně 2011/12, kdy na své konto přidal ještě šest dalších vítězství. Nikde ale není psáno a vyloučeno, že by letos Rinne nemohl tento rekord překonat.

Dalšího důležitého milníku však nedosáhl pouze brankář Nashvillu, ale s ním i celý tým. Organizace Predators si totiž otočeným zápasem s LA připsala jubilejní 600. výhru za celou historii působení klubu v NHL.

U velké části cesty za tímto jubileem stál v bráně právě finský fantóm Rinne. Ten v klubu působí již od ročníku 2005/06. Naplno prorazit se Rinnemu podařilo až v sezóně 2008/09, do té doby si připsal v brance Preds pouze tři starty a působil převážně na farmě.

Poslední ročníky NHL se však zařadil mezi nepostradatelné články týmu, což dokazuje i jeho průměrná statistika úspěšnosti zákroků, která činí rovných 92%. Udržet si tak vysoký průměr v devíti sezónách strávených v NHL znamená, že se právem můžete označovat za špičkového brankáře.

A to Rinne opravdu je. Málokterý gólman se za dobu svého působení v NHL dokázal prezentovat tak vyrovnanými výkony, které korespondují s chladnou hlavou finského gólmana. Není náhodou, že právě letos si Rinne brousí zuby na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře soutěže. Zdá se, že o toto prestižní ocenění svede hlavní bitvu s montrealským Careym Pricem. Kdo vyhraje? Chladná hlava ze Severu, nebo horkokrevný Kanaďan? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.