bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida má po čtyřech letech znovu nakročeno do play-off

21. února 2015, 20:00

eSports cz

Není to tak dlouho, co se na Floridu jezdilo pro snadné body. Tuto sezónu je to však o něčem jiném. Hráči ze slunné části Ameriky předvádějí perfektní výkony, trápí každého soupeře a sbírají cenné body. Při současném zaváhání Bostonu, který prohrál šest utkání v řadě, nezdá se být šance na postup Panterů nikterak nereálná.

Naposledy v sezónně 2011/2012 zaznamenali fanoušci a hráči Floridy výraznější úspěch. Tým s Panterem na hrudi postoupil do play-off, ale záhy vypadl v prvním kole s Ďábly z New Jersey. Letos má znovu reálnou šanci.

Aaron Ekblad

Všechno začalo výběrem v prvním kole draftu. Tam si organizace Panterů vytáhla hned z první pozice nadějného obránce Aarona Eklada. Ten dokázal posunout defenzivní řady mužstva hned o několik úrovni kupředu.

Nejen, že si důkladně plní defenzivní povinnosti, ale umí se kvalitně zapojit do útoku. O tom svědčí třetí pozice v kanadském bodování klubu. Doposud nasbíral devět branek a úctyhodných dvaatřicet asistencí.

Už v devatenácti letech je nejproduktivnějším obráncem mužstva, přičemž za sebou nechal zkušená jména jako je například pětatřicetiletý Brian Campbell.

Nick Bjugstad

Mladá síla v obraně, ale i v útoku. Teprve dvaadvacetiletý Američan Nick Bjugstad vede produktivitu celého mužstva, čímž posunul do ústranní dlouholetou hvězdu týmu – Tomáše Fleischmanna.

Odehrál plnou porci 57 zápasů a nasbíral 36 bodů za jedenadvacet branek a patnáct asistencí. Navíc patří v týmu k těm nejpilnějším střelcům. Na brankáře soupeře prozatím vyslal 168 střel, což je zruba o 50 více než jeho pronásledovatel Aaron Ekblad.

Mnoho expertů mu přislibuje hvězdou budoucnost, když v tak mladém věku dotáže táhnout mužstvo, které nesrší tolika hvězdami, jako mužstva v popředí celé soutěže.

Roberto Luongo

Základem úspěchu v každém celku je samozřejmě kvalitní brankář. Takovému tvrzení dává za pravdu například Henrik Lundqvist v New Yorku Rangers, Carrey Price v Montrelu, Brian Elliot v St. Louis nebo Pekka Rinne v Nashvillu.

V barvách Panterů jím není nikdo jiný než zkušený kanaďan Roberto Luongo. Pětatřicetiletý gólman je sice až patnáctý ve statistikách brankářů NHL, ale drží si nadprůměrnou procentuální úspěšnost 92,1%.

Všichni táhnou za jeden provaz

Možná se divíte, proč jsme se zmínili o Nicku Bjugstadovi, který je sice lídrem mužstva, ale má pouhých 36 bodů. Bjugstad je mladík, který se poněkud překvapivě stará o hlavní bodový příspěvek mužstva, ale za celým úspěchem stojí každý člen mužstva.

Florida totiž patří k hrstce týmů, ve kterých není žádný výrazný tahoun, ale bodově přispívá téměř každý. Dejme si třeba hranici patnáct bodů za sezónu. Na Floridě na tuhle hranici dosáhlo hned dvanáct hráčů. Hlavního konkurenti divize z Bostonu a Detroitu mají jedenáct hráčů nad hranicí patnácti bodů.

Mužstvo z Nashvillu, které vládne celé NHL, má pouze deset hráčů s bodovým ziskem více než patnáct bodů. Stejně tak St. Louis Blues.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.