bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida se znovu soustředí hlavně na budoucnost, stěhovat se bude zřejmě i Vrbata

16. února 2018, 11:30

David Zlomek

Tým Floridy Panthers sice nemá úplně špatnou formu, ba ani k pozicím pro vyřazovací boje to nemá úplně daleko, jenže jako kandidát na samotný Stanley Cup se necítí. Po právu, chtělo by se dodat. S blížící se uzávěrkou přestupů Dale Tallon, generální manažer Panthers, řekl, že pokud už Florida udělá výměnu, tak jedině za zboží, které pomůže budoucnosti.

Jedním z hráčů, kteří by mohli svým odchodem přispět k zářnější budoucnosti Floridy je Radim Vrbata. Český útočník vedení klubu podle zpráv ze zámoří v lednu předložil seznam deseti týmů, do kterých je ochoten přestoupit.

„Ať už uděláme jakoukoliv změnu, garantuju, že bude přínosem pro budoucnost naší organizace,“ uvedl jasně Tallon. „Nebudeme dělat žádná zbrklá rozhodnutí jenom proto, že je uzávěrka přestupů.“

Kvalifikace do play-off je stále reálnou věcí, i tak ale Tallon neplánuje rozbít plány organizace, která chce být konkurenceschopná na nejvyšší úrovni hlavně v budoucích letech.

„Pro nás je důležité, abychom se soustředili na kluky, kteří v našem týmu budou dlouhodobě a kteří budou dlouhá léta tvořit kostru tohoto týmu. Takže jestli v následujících dnech uděláme nějaké změny, pokud vůbec, tak se budeme dívat na hráčovu schopnost vést tým, na jeho charakter a hlavně na to, jak dlouho s námi tady bude,“ vysvětloval Tallon.

Panthers mají do sezony 2020/21 zaručeny služby několika klíčových hráčů, ze kterých by šla osa týmu klidně vytvořit. Posuďte sami. Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Vincent Trocheck, Nick Bjugstad a Colton Sceviour. To jsou útočníci.

Defenzivu by pak primárně mohla tvořit trojice Aaron Ekblad, Keith Yandle a Michael Matheson. A dvojici schopných gólmanů mají už teď, a to v podobě Roberta Luonga a Jamese Reimera.

Citelnou ztrátou však byly odchody nejlepšího střelce minulé sezony Jonathana Audy-Marchessaulta do Vegas při rozšiřovacím draftu a Reillyho Smithe (v ročníku 16/17 přispěl 37 body) vyměnili taktéž do Golden Knights.

„Prioritou je pro nás stabilita a budování jádra týmu,“ dodal Tallon. „Letošní rok byl poměrně divoký. Vyměnili jsme v organizaci několik lidí, ať už jde o hráče nebo vedoucí pozice, což se nakonec ukázalo jako negativní rozhodnutí.“

„Snažíme se ale zůstat pozitivní, soustředění na práci. Chceme ukazovat našim mladíkům a fanouškům, že jsme oddaní práci s mladými a chceme na nich stavět. Naši hráči v organizaci mají mnoho co nabídnout. Naše budoucnost je zářivá,“ zakončil věhlasně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.