bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól, nahrávka, poctivé bránění. Nejlepší den v mém životě, radoval se David Kämpf

13. ledna 2018, 13:30

Jiří Lacina

Na konci druhé třetiny připomínal spíš defenzivního specialistu NBA než hokejistu. Přikrčený v kolenou, natažené ruce, nedával milimetr volného prostoru Blakeu Wheelerovi. Zkusil to zleva, Kämpf tam byl, zkusil to zprava, Kämpf tam byl. Zkusil to znovu zleva a český forvard ho srazil na kolena. Pak zazněla siréna oznamující konec druhé třetiny. Nejlepší třetiny Davida Kämpfa v NHL (na snímku vpravo).

Ještě předtím totiž stihnul chomutovský hokejista zaznamenat premiérový gól ve slavné lize a asistenci u branky Jana Rutty. Oba byli v pátek proti Winnipegu vyhlášeni hvězdami zápasu. Právem, vstřelili jediné dva góly Chicaga, které si po hubené výhře 2:1 připsalo dva body a vrátilo se na osmé místo v tabulce Západní konference. Jets přerušili sérii tří výher v řadě, po základní hrací době neprohráli dokonce sedm utkání.

„Nejlepší den v mém životě,“ tetelil se blahem David Kämpf.

Pokud se chtějí Blackhawks vrátit do boje o play off, který v posledních týdnech zvolna prohrávali, potřebují, aby jejich hvězdy zářily. Šířka kádru je ale rovněž důležitá. Když to nejde Kaneovi, Toewsovi a dalším, musí je zastoupit hráči druhého sledu. Přesně to se v pátek stalo.

Centr třetí řady Kämpf dostal na křídla talentovaného mladíka Alexe DeBrincata a týmového nováčka Anthonyho Duclaira. Ten přišel do Chicaga teprve před pár dny z Arizony. Společně se podíleli na druhé brance. Třebaže při ní prokázal velkou šikovnost především střelec Rutta, jenž se trefil z nemožného úhlu, novináři označují třetí útok za „rozdílový“. Tahle lajna rozhodla zápas.

„Má určitý ofenzivní talent, přidá našemu týmu na šikovnosti. Myslím, že předvedl hodně dobrých věcí,“ ohodnotil Duclarea trenér Joel Quenneville.

Také generální manažer Stan Bowman byl spokojený. Duclaira vzal do týmu, aby mu dodal na rychlosti. „Celý útok hrál skvěle,“ řekl Bowman. „Hodně věcí se mi na nich líbilo.“

Ještě dřív, než se trefil ve 37. minutě Rutta, rozvlnil síť za Connorem Hellebuyckem David Kämpf, který tečoval střelu Connora Murphyho. Při radostném křepčení měl víc než jeden důvod k radosti, v pátek mu totiž bylo zrovna 23 let. „Je to prostě úžasné,“ soukal ze sebe s pomocí tlumočníka. „První gól v NHL v den mých narozenin.“

Na hodnocení je zatím brzo, nicméně Kämpf je příjemným překvapením dosavadního průběhu sezóny. Když byl povolán do prvního týmu Chicaga, nikdo od něj nic zvláštního nečekal. Teď má na kontě devět odehraných zápasů s bilancí jedné přesné trefy a čtyř nahrávek. Trenér zatím nemá žádný důvod vracet jej zpátky do AHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.