bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gólmani v karanténě: Z Lundqvista je brilantní žonglér, Murray čape tenisáky

8. května 2020, 10:15

Tomáš Zatloukal

Mimořádná doba si žádá mimořádné metody. Přesně tím se řídí Henrik Lundqvist, brankářská legenda newyorských Rangers. Doma ve sklepě stává před stěnou a pravačkou mydlí tenisáky o zeď. Levou rukou je pak pohotově chytá do lapačky. Trénuje reflexy, nechce během karantény, kterou mají profíci z NHL doporučenou, zakrnět a vypadnout ze cviku.

Je to týden, možná dva, co se na sociálních sítích šířila výzva od Petra Čecha.

Bývalý fotbalový gólman na videu předváděl tréninkové cvičení se svítivě žlutými míčky a trampolínou. Všichni žasli nad jeho koordinací pohybů a postřehem.

Podobné reakce teď sklízí také Lundqvist. To když lidé sledují, jak mistrně a bleskurychle žongluje s tenisáky. V osmatřiceti letech a v pozici brankářské trojky by klidně mohl odpočívat a věnovat se svým hobby, třeba hře na kytaru, raději ale na sobě maká.

Sálá z něj touha vrátit se na led a ještě předvést své umění v NHL. I přes to, že tréninkové možnosti jsou pro brankáře nyní značně omezené, cestu si našel. "Mimořádná doba si žádá mimořádné metody," připsal ke svému příspěvku na Instagramu.

Takhle se chovat k Lundqvistovi? Neuctivé, kritizuje Zuccarello newyorské Rangers

Nelení ani Matt Murray. Gólman pittsburghských Penguins si také tu a tam stoupne před zeď a snaží se krotit odražené tenisové míčky. I jeho čeká po restartu NHL výzva. Podobně jako Lundqvist přišel o výsadní postavení, vyrostl mu více než zdatný konkurent z Tristana Jarrryho.

Výměna se zdá nevyhnutelná. Musí přijít těžké rozhodnutí, říká Ruterford ohledně brankářů Pens

Lundqvist má hned dva - Igora Šesťorkina a Alexandra Georgijeva. A dobře ví, že tahá za kratší konec. V žádném případě to ale neznamená, že se vzdá bez boje. Zbraně neskládá ani Murray, byť jeho odchod je stále skloňovanějším tématem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.