bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hischier lépe bruslí, Patrick je větší. Devils jedničku draftu nejspíše nevymění

13. června 2017, 19:30

Robert Rampa

Generální manažer New Jersey Ray Shero se nevyjádřil nijak definitivně a stále je otevřen všem situacím ohledně draftu. „Dostávám telefonáty, zda bych neměl zájem, nabízí se mi konkrétní možnosti a já o nich přemýšlím. Zatím jsem nikomu zpět nezavolal.“ A očekává, že si 23. června ponechá první volbu pro sebe.

Hischier ani Patrick nejsou generačními talenty jako McDavid nebo Matthews, to vědí všichni. Nic jim ale nemůže ubrat na jejich top třídě a hvězdném potenciálu. „Co bych z toho měl, kdybych první volbu vyměnil? Ani to nedokážu říct. Pokud bychom to už udělali, muselo by být opravdu viditelné, že jde pro nás o správnou věc. Musím být připraven na všechny případy. A trejd by nás nejspíš nikam neposunul,“ vysvětluje Shero.

Podle žebříčků je mírným favoritem Nolan Patrick i přesto, že kvůli zranění odehrál v CHL pouze 33 zápasů se ziskem 46 bodů. Švýcar Hischier ve své první sezoně v zámoří nasbíral ve stejné soutěži 86 bodů v 57 zápasech. „Hischier podle mne lépe bruslí, Patrick je zase větší. V obraně jsou oba dobří a ve hře chytří,“ říká Shero. „Všechno to jsou pro nás předpoklady a my to na každém setkání zdůrazňujeme. Ať hráč získá 90 nebo 60 bodů, musíte se podívat i na spoustu dalších ovlivňujících faktorů. Hráč s mnoha body nejspíše dostává spoustu prostoru na přesilových hrách.“

Často se zdůrazňuje, že Hischier nepochází z hokejové rodiny na rozdíl od Patricka. Ale Hischierovi rodiče jsou velmi oddaní kariéře svého syna, takže se Shero řečmi o výhodách Patrickova zázemí moc nezabývá. „S oběma rodinami jsem se setkal, s Patrickem ve Winnipegu, s Hischierem ve Švýcarsku. Oba jsou úžasní hráči. A my jednoho takového úžasného hráče dostaneme. To naše organizace potřebuje,“ dodává na závěr Ray Shero.

New Jersey má v letošním draftu jedenáct voleb včetně pěti v prvních třech kolech. Můžeme tak očekávat, že k nějakým výměnám voleb přece jen dojde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.