bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hra dobrá, výsledky nikde. Royovo Colorado dále doufá ve zlomovou chvíli

3. listopadu 2015, 16:00

Martin Schwarz

Záchvěvy naděje slibné blízké budoucnosti ze sezóny 2013-2014 zatím vzaly za své. Colorado Avalanche rádi vzpomínají na týdny po příchodu Patricka Roye na střídačku. Od minulého ročníku výsledky denverského celku opět vykazují klesající tendenci. Avalanche letos v jedenácti zápasech oslavili výhru jen třikrát a vymetají spodní kouty Centrální divize. Coloradský lodivod a bývalý gólman stejné organizace Roy je přesvědčen, že jeho svěřenci nastartují fazónu ve správný moment. Herně dle Royových slov parta kolem kapitána Landeskoga nešlape vůbec špatně, jenže na výsledcích se slova z coloradské kabiny neprojevují. Naštěstí mají v Denveru stále k dispozici některé záchranné akvizice.

Jako názorná ukázka nynějšího rozpoložení kádru Colorado Avalanche může posloužit doposud poslední odehrané střetnutí se západoamerickým vyzyvatelem San Jose Sharks. Avs slibně vkročili do partie se Žraloky, když už v 6. minutě první třetiny rozjásal halu Jarome Iginla. Postupně se mač coloradským vytrácel z kontroly a nakonec padli těsně 3:4. Vniveč přišel i slušný výkon gólmana Sejmona Varlamova, který televizním kamerám za celý večer předvedl osmadvacet sebejistých zákroků.

I přes další porážku vyšlo po závěrečné siréně najevo, že dirigent mužstva Patrick Roy byl během většiny základní hrací doby s herním projevem jeho posádky spokojen. „Nemáme adekvátní výsledky k tomu, abychom mohli správně prosadit hru, kterou nyní aplikujeme. To je vše, co nám právě teď chybí,“ sdělil jeden z nejslavnějších bývalých brankářů trpce klubovým novinářům. „Po dobu sedmapadesáti minut jsme hráli skvělý zápas, velmi solidní výkon. Je to frustrující situace, jelikož děláme spoustu věcí správně. Proti San Jose dali kluci do zápasu vše,“ nezapochyboval Roy ani na vteřinu o bojovnosti Avalanche.    

Nemyslete si ale, že Coloradu zbyly jen oči pro pláč, výběr si i přes zisk pouhých sedmi bodů v tabulce Centrální divize uvědomuje svůj potenciál. Rozhodujícím faktorem se může stát přítomnost Nathana MacKinnona v sestavě, jenž vede týmové statistiky a napravuje tak menší loňskou úrodu kanadských bodů. Mladý Kanaďan minulou sezónu několik utkání vynechal a nedostal se ani přes metu čtyřicítky v součtu branek a nahrávek. Letos v jedenácti zápasech bodově kvetl už desetkrát. Společně s nejlepším střelcem Gabrielem Landeskogem a mazákem Iginlou se z nich – jak doufají v Coloradu – pomalu stávají stěžejní kameny.

Vedení organizace přes léto naservírovalo věrným fanouškům několik změn, mezi nimi odchod náruživého Ryana O’Reillyho či přísun náhrady v osobě Švéda Söderberga. Kostra kádru každopádně zůstala zachována, včetně pozice mezi třemi tyčemi, takže Avalanche mají na čem stavět. Laviny pak mírně potápí některé statistické žebříčky, například střelba na branku. V průměru zakončení na soupeřovu klec jsou denverští muži mezi pěticí nejhorších v lize. Porvnáme-li ale umístění Colorada v tabulce s průměrem obdržených branek lapače puků Varlamova, zjistíme naopak pozitivní efekt. V procentuální úspěšnosti si zase velice dobře vede jeho kolega Reto Berra.

V Coloradu tedy nemusí být vše tak černé, jak se může na první pohled zdát. Tým ale potřebuje alespoň krátkou sérii výher, která by mu vlila do žil sebevědomí a trošičku štěstí. V pondělí ráno se prvním opravdu vydařeným duelem sezóny prezentovali doposud utrápení Anaheim Ducks, ti zažívají na dně Západní konference podobný příběh jako Avs. Teď je na Lavinách, aby přetavily herní stránku v dobré výsledky. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.