bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hráči NHL se vrátí pod olympijské kruhy! Představí se už v Miláně

2. února 19:57

Adam Bagar

Mezinárodní hokejová federace IIHF, zástupci NHL a NHLPA v pátek večer oznámili návrat hráčů NHL na olympiádu! Naposledy si na tomto velkém turnaji zahráli před deseti lety v Soči.

Dohoda platí pro zimní hry v letech 2026 a 2030. Za dva roky se olympiáda uskuteční v italském Miláně, dějiště následujícího turnaje ještě není známo, ale hlavním favoritem na jeho pořádání je Francie.

„Jsme rádi, že po intenzivní spolupráci s hráčskou asociací NHLPA a Mezinárodní hokejovou federací, můžeme oficiálně oznámit, že se hráči NHL zúčastní nejbližších dvou olympijských turnajů,“ prohlásil generální sekretář NHL Gary Bettman.

„Návrat hráčů z NHL na olympijský turnaj je pro hokej zlomový. Podařilo se nám vyjednat dlouhodobý a udržitelný konsenzus. Jsme z toho nadšení! Už se těšíme, až na příštích dvou olympijských hrách uvidíme ten nejlepší hokej,“ dodal šéf IIHF Luc Tardiff.

„Fanoušci po celém světě dlouho volali po setkání nejlepších hokejistů pod pěti kruhy. Nyní budou moci konečně vidět své oblíbené hráče, jak společně reprezentují své země,“ přidal ještě šéf hráčské asociace NHLPA Marty Walsh.

Pod pěti kruhy se zatím hrálo jen pětkrát. Poprvé nejlepší hokejisté světa hráli v Naganu, kde na zlato dosáhla česká reprezentace. Následně se představili na velkých akcích v Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a v už zmíněném Soči.

NHL zároveň potvrdila konání akce, která se obejde bez českých hráčů. Představí se na ní hráči NHL z Kanady, USA, Finska a Švédska, ponese název Turnaj čtyř národů a už příští rok v únoru nahradí tradiční Utkání hvězd.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.