bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hronkův gól nestačil, Edmonton míří do finále Západní konference

21. května 7:51

Radim Sochor

V této sérii je dobojováno! Edmonton zvládl sedmý duel a postupuje do finále Západní konference, kde bude hrát s Dallasem Stars. Jak dnešní utkání probíhalo?

VANCOUVER CANUCKS - EDMONTON OILERS

2:3 (0:0, 0:3, 2:0)

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:4

Skvělá druhá třetina Oilers

Hokejisté Edmontonu zvítězili v sedmém zápase na ledě Vancouveru 3:2 a postoupili tak do finále Západní konference, v němž se poměří s Dallasem! Domácí v závěru dokázali utkání ještě výrazně zdramatizovat, ale alespoň do prodloužení to již nedotáhli.

Nutno říci, že Oilers byli dlouho výrazně lepší. V první části soupeře vysoko přestříleli, ale tam se skóre ještě neměnilo. Ve druhé třetině už branky padaly. Hosté zaznamenali hned tři. Ve 22. minutě se přesně trefil obránce Cody Ceci. O čtyři minuty později pak Zach Hyman tečoval ránu Boucharda a ve 36. minutě zvyšoval v přesilovce už na 3:0 Ryan Nugent-Hopkins. Ani ve třetí dvacetiminutovce se Kosatky dlouho nemohly výrazněji prosadit. Až v 52. minutě jim pomohla hostující chyba v rozehrávce, kterou potrestal Conor Garland. V čase 55:24 pak přišla i kontaktní trefa, kterou zaznamenal dělovkou od modré čáry Filip Hronek.

Vyrovnání už ale neklaplo ani při více než dvě minuty trvající hře bez gólmana. Pro Canucks tak sezóna loučí, naopak hvězdy Edmontonu nadále mohou snít o zisku Stanley Cupu. 

Branky a nahrávky
52. Garland, 56. Hronek (Q. Hughes, E. Lindholm) – 22. Ceci (Kulak, Holloway), 26. Hyman (Bouchard, Nugent-Hopkins), 36. Nugent-Hopkins (Bouchard, Draisaitl)

Statistika
Střely na bránu: 17 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Arturs Šilovs (VAN) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 58:08
Stuart Skinner (EDM) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Filip Hronek (VAN) – 1+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 23:20

Tři hvězdy utkání
1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 1+1
2. Evan Bouchard (EDM) 0+2
3. Arturs Šilovs (VAN) 26 zákroků

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.