bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr poprvé trénoval s Flames, ke spokojenosti má daleko

6. října 2017, 22:45

Martin Zíta

Jaromír Jágr poprvé trénoval v barvách Calgary Flames. K rozdávání úsměvů měl daleko, k dobrému pocitu mu ještě podle vlastních slov chybí pořádný kus.

Jaromír Jágr si poprvé zabruslil v tmavě červeném dresu Calgary Flames. Na tréninku korzoval po ledě ve formaci s Samem Bennettem a Krisem Versteegem, se kterými by měl plnit úkoly třetí formace.

Fanoušci si jistě přejí, aby tomu tak bylo už proti Winnipegu, se kterým se Calgary utká v noci na neděli středoevropského času. Zda český útočník skutečně nastoupí, je ale zatím ve hvězdách.

Český útočník kvůli pozdnímu podpisu smlouvy kompletně zmeškal přípravu před sezonou.

"Nejraději bych ještě alespoň měsíc jenom trénoval a až potom se pustil do zápasů. Poslední týdny nebyly jednoduché. Trénoval jsem sám a nevěděl jsem, jestli to k něčemu vůbec je. Jestli mám ještě budoucnost. V mém věku není taková pozice zrovna prospěšná," svěřil Jágr zámořským novinářům. Jak ale dodal, takový scénář v našlapaném kalendáři NHL nepřipadá v úvahu.

Trenér Calgary Glen Gulutzan nehodlá se svými kolegy na českého veterána tlačit, ač podle něj Jágr nevypadá na ledě tak špatně, jak si zřejmě sám myslí.

"První tréninky budou hodně náročné. Ale je to výzva, kterou beru," přidal ještě Jágr, kterému při některých cvičení i lehce docházel dech. Pochyby o Jágrově připravenosti ale rychle smázl jeho nový kolega Versteeg, který se prý také zadýchal více než obvykle.

Po prohře s Edmontonem zkrátka realizační tým připravil hráčům lehčí nášup. "Hodili ho do vody, aby se naučil plavat. Ale myslím, že to zvládá. Na ledě vypadal dobře," zhodnotil zmíněný Kanaďan a už se těší, až spolu skočí na led v ostrém duelu.

Flames chtějí svého Girouxe

Přestože Jágr zatím není ve stoprocentní formě, podle Gulutzana už jeho pouhá přítomnost zvedla v kabině morálku. Obzvláště to kouč pozoroval při tréninku. "Dnešní trénink byl jedním z nejlepších pozápasových tréninků, co jsem tady viděl. Kluci do těch čtyřiceti minut dali úplně všechno a přesně to se stává, když máte v týmu hráče jeho kalibru. Před hokejistou, který toho tolik dokázal, se každý chce vytáhnout."

Jak již bylo zmíněno, s Jágrem se prozatím počítá na pravé křídlo třetí formace, kterou má ze středu útoku řídit Sam Bennett. Jednadvacetiletý útočník má za sebou dvě kompletní sezony v NHL (36 bodů a 26 bodů) a Calgary potřebuje, aby udělal významný krok kupředu.

Na čtvrtého hráče draftu z roku 2014 nejsou kladena nízká očekávání, zatím ale zůstává lehce za nimi.

Právě od spojení s českým útočníkem si vedení Calgary slibuje vysněný Bennettův posun směrem vzhůru. Jágr, jak známo, v minulosti v roli mentora pomohl Claudeu Girouxovi ve Philadelphii nebo Aleksandru Barkovovi v dresu Panthers. Pozitivní historická zkušenost tedy panuje.

Ostatně, jak je vidět na videu výše, Bennetta si Jágr vzal do parády hned na prvním tréninku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.