bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je dobré začít doma, tvrdí Frolík. Získá svůj druhý prsten pro vítěze Stanley Cupu?

6. dubna 2019, 14:55

Matěj Hodoval

Calgary dokázalo ovládnout celou Západní konferenci a nyní se těší na vyřazovací část. Mezi Plameny budou bojovat o nejcennější trofej také dva čeští zástupci – útočník Michael Frolík a gólman David Rittich. První jmenovaný navíc bude útočit již na svůj druhý úspěch v kariéře.

Michael Frolík se jako jediný z týmu Flames může pyšnit prstenem pro vítěze Stanley Cupu. V sezoně 2012/2013 dosáhl na pohár v dresu Chicaga Blackhawks. „Mám ho uložený ve svém sejfu doma v Praze. Vložil jsem ho tam, když jsme vyhráli a od té doby ho neviděl,“ usmívá se Frolík. „Moje žena tam vloni byla, protože tam má své šperky, tak mi poslala fotku,“ dodává v rozhovoru pro Sportsnet.

Chicago bylo v tomto ročníku plné skvělých hráčů. Frolík vidí podobnou situaci i nyní v Calgary. „Byl to velmi talentovaný tým. Kane, Toews, Seabrook, Keith – tito hráči byli ve svých nejlepších letech a přitom stále mladí, věkem podobně jako Johnny Gaudreau a Sean Monahan,“ přirovnává.

„Pamatuji si, že v tom vítězném roce jsme byli skvělí v základní části. Myslím, že je to trochu podobné jako teď v Calgary. Mnohokrát jsme vyhráli, jsme sebejistí a myslím, že důležité bude i domácí prostředí. Je dobré začít doma a využít diváků,“ tvrdí kladenský rodák

Flames se základní část vskutku vyvedla na výbornou. Svěřenci trenéra Billa Peterse dosáhli v základní části na padesát výher, k nimž mohou v posledním utkání přidat ještě jednu, díky čemuž dokázali ovládnout celou Západní konferenci. Ve vyřazovací části narazí na jednoho z dvojice Colorado a Dallas.

Jednatřicetiletý útočník by rád přidal do své sbírky další úspěch. Je nepochybné, že svému celku věří. „Co může být lepší, než skončit první v Západní konferenci? Máme gólmany, skvělou obranu a útok. V tuto chvíli máme celé balení a my se jen musíme ujistit, že budeme připraveni až přijde čas.“ 

Z individuálního hlediska to byla pro Frolíka solidní základní část – ve čtyřiašedesáti zápasech se šestnáctkrát trefil a na dalších osmnácti brankách se podílel asistencí. Výborně si vedl co se týče tabulky pravdy, kde byl se svými +25 pátým nejlepším z týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.