bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeden skvělý zážitek za druhým, říkal po podpisu smlouvy s Floridou Aaron Ekblad

4. září 2014, 8:00

Jan Šlapáček

Florida Panthers ve středu oznámila, že se domluvila na smlouvě s obráncem Aaronem Ekbladem. S jedničkou letošního draftu se Panteři dohodli na spolupráci pro následující tři roky a obě strany jsou podpisem kontraktu pochopitelně nadšeny.

„Jsme velice potěšeni, že se nám s Aaronem podařilo podepsat smlouvu. Zdobí ho velký talent, síla, hokejová chytrost a ochota tvrdě pracovat. Nyní je připraven udělat v kariéře velký krok kupředu,“ vyjádřil se v oficiálním prohlášení klubu Dale Tallon, generální manažer Floridy.

Osmnáctiletý zadák zažívá v posledních týdnech velký nápor dosud neznámých událostí. „Jsou to nezbytné kroky k profesionální kariéře. Být draftován jako celková jednička byla velká věc, stejně tak první smlouva s klubem NHL. Teď mě čeká kemp, což je další moment, na který se těším,“ sdělil Ekblad novinářům.

Jakožto nováčka ho navíc čeká o něco nabitější program než starší spoluhráče. Ještě před hlavním předsezonním kempem celé sestavy Panthers se zúčastní speciálního tábora právě pro nováčky a další talentované mladíky, kteří třeba ještě ani nemají smlouvu v kapse.

„Jsme velice zvědaví, jak se mu na kempech a v přípravných zápasech bude dařit, jak se vypořádá s konkurencí. Těšíme se na jeho další herní zlepšení,“ dodal s úsměvem Tallon.

Letní měsíce ale nebyly pro rodáka z Windsoru jen přehlídkou příjemných starostí. Na srpnovém kempu kanadské juniorské reprezentace utrpěl v přátelském zápase s Českou republikou otřes mozku, zranění už ale dle svých slov překonal. „Cítím se výborně, na sezonu jsem připraven,“ tvrdil přesvědčivě nadějný bek.

V té bude mít Ekblad jistě co dokazovat. Už od raného věku jej předchází pověst velké naděje, kterou ostatně potvrdil letošní draft NHL. V roce 2011 mu byla udělena výjimka pro „mimořádně talentovaného hráče“, a do juniorské Ontario Hockey League tak pronikl již v 15 letech. Tedy o rok dříve než běžně umožňují pravidla.

Obdobné pocty se před obráncem Floridy dočkal jen současný kapitán New Yorku Islanders John Tavares, jenž si tento status vysloužil v roce 2005. Později jej doplnili Connor McDavid (2012) a Sean Day (2013), jejich profesionální kariéra je ale stále otázkou budoucnosti.

Nyní je jen na Ekbladovi, zda svou pověst potvrdí i v konkurenci nejlepších hokejistů planety.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.