bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeden z nejlepších beků na marodce. Ottawa bude postrádat svou oporu tři týdny

30. prosince 2018, 14:00

Jan Vojkůvka

Zhruba tři týdny se budou muset hokejisté Ottawy Senators obejít bez své defenzivní opory Thomase Chabota. Vycházející hvězda zámořské soutěže utrpěla tento týden zranění v horní polovině těla.

Informace o zranění Chabota potvrdil v sobotu trenér Ottawy Guy Boucher. Bez bližších podrobností uvedl, že doba návratu se odhaduje na tři týdny.

Chabot v pátečním utkání proti New Yorku Islanders schytal ve druhé třetině tvrdý hit od Matta Martina. Po něm odešel do kabiny a do utkání se už nevrátil. Jak Boucher doplnil, naštěstí se nejedná o zranění hlavy (například otřes mozku). Blíže specifikovat ale Chabotovo zranění nechtěl.

Pro Senators se jedná o velkou ztrátu. Chabot je, i přes svůj mladý věk, elitním obráncem týmu i celé NHL. Jeho průměr odehraných minut za zápas se v této sezoně dostal přes 24 a neskutečná je i jeho produktivita, když drží průměr bodu na utkání.

Jednadvacetiletý rodák z provincie Québec, který má před sebou ještě rok pod vstupním kontraktem, v této sezoně zatím naskočil k 38 zápasům, během kterých zaznamenal 10 branek a 28 asistencí. V rámci celé NHL je druhým nejproduktivnějším obráncem za Morganem Riellym z Toronta (13+31).

Kromě Chabota budou Sens postrádat také slovenského obránce Christiána Jaroše. Ten bude mimo hru jeden měsíc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.