bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets mají místo pro Stastnyho, obětovali Masona a Armiu

30. června 2018, 18:25

Jakub Hromada

Rébus pro vedení Jets je opět trochu blíže k jeho vyřešení. Do Montrealu se totiž stěhuje jejich možná nejtěžší finanční přítěž Steve Mason, finský křídelník Joel Armia a dvojice voleb na draftu (7. kolo 2019, 4. kolo 2020). Na druhou stranu putuje Simon Bourque.

Steve Mason za sebou nemá vůbec povedenou sezónu. Utrpěl hned tři otřesy mozku, a ke všemu nenaplnil očekávání fanoušků a vedení klubu. Nebyl v brankovišti konkurenceschopný mladšímu Hellebuyckovi, který ho pustil do brány jen třináctkrát. Jeho úspěšnost zásahů dosáhla 90,6 procent.

Joel Armia byl draftován v roce 2011 ze 16. pozice Buffalem. V únoru 2015 se pak stěhoval do Kanady s Tylerem Myersem a Brendanem Lemieuxem jako protihodnota za Evandera Kanea a Zacha Bogosiana. V uplynulé sezóně zaznamenal 29 bodů za 12 branek a 17 asistencí.

Simon Bourque je pro všechny velkou neznámou tohoto trejdu. Jednadvacetiletý obránce byl draftován v roce 2015 v šestém kole a celou sezónu odehrál v AHL. Tam v dresu Laval Rocket stihl posbírat ve 46 zápasech pouze tři asistence.

Iniciátorem této výměny byl bezpochyby kanadský tým, konkrétně Paul Stastny. Ten nemá smlouvu a vzájemná touha pro prodloužení kontraktu poznamenal právě Mason s Armiou. „Jít sem bylo asi nejlepší rozhodnutí v životě. Opět mě začal hokej naplno bavit,“ hodnotil třiadvacetiletý centr přesun ze St.Louis do Manitoby.

„Všichni víme, kolik hráčů tady čeká na nové kontrakty. Když jste takto úspěšní, hráči musí být odměněni. O tyhle hráče je potřeba se postarat přednostně. Zaslouží si to. S „Chevym“ (GM Jets) si sedneme a prodiskutujeme to,“ reagoval na otázku o podpisu záhy po vypadnutí z pětizápasové série s Vegas.

A jestli by si přál u Jets pokračovat? „Ta možnost tady je, nemám námitek,“ netajil Stastny své nadšení. A nyní je k tomu opět blíž.

Winnipeg Jets

Plusy – Kevinu Chaveldayoffovi se podařilo zbavit 4,1 milionu za odstranění Masona. Armia navíc čekal na smlouvu, která by se pravděpodobně pohybovala okolo dvou milionů. Tímto se vytvořil potřebný prostor pro podepsání Paula Stastnyho.

Mínusy – Nulová protihodnota výměny. Jasné, Mason je velkou přítěží, nicméně Armia nějakou cenu má, vždyť byl draftován Buffalem v prvním kole. Simon Bourque se nejspíše do NHL ani nikdy nepodívá. Pokud dojde k očekávanému podpisu Stastnyho, tak bude muset ukázat, že je ve Winnipegu považován na spasitele právem.

Montreal Canadiens

Plusy – Příchod Joela Armii je doslova zlatým dolem. U Jets nedostával ve velmi silné konkurenci tolik prostoru, a nemohl tak naplno zúročit svůj potenciál. Ten možná sahá až do druhé útočné řady.

Mínusy – 15 milionů dolarů aktuálně utrácí Habs za své gólmany. Mega kontrakt Careyho Pricee neumožní jeho zástupu brát velké peníze a podpis Niemiho za necelý milion tomu dost nasvědčuje. Mason tak nejspíše napodobí Hoffmana a rychle změní působiště.

Vítěz této výměny? Winnipeg získal prostor pod platovým stropem, který tak moc potřeboval, Montreal obdržel takřka zadarmo slušného útočníka, dva draft picky a gólmana, který ještě pořád nějakou hodnotu jistě má. Vítězem jsou tak oba týmy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.