bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kindl dostane šanci probojovat se do obrany Red Wings

8. července 2015, 13:00

David Zlomek

Pod uznávaným trenérem Mikem Babcockem se kariéra českého beka Jakuba Kindla kousek po kousku rozpadala. Ale nový trenér dává Kindlovi jakousi novou chuť do hokejového života v Detroitu. Jeff Blashill je totiž připraven poskytnout Kindlovi regulérní šanci k tomu, aby se dostal do sestavy. Tu si rozhodně zaslouží, minulou sezonu byl druhým nejlepším střelcem v obranném valu Red Wings.

To je pozoruhodné, protože do sestavy se dostával zřídkakdy. Za celou základní část odehrál jen 35 zápasů, v tomto rozpětí ale vstřelil pět branek a osmkrát asistoval. Způsobilo nehraní nějaké zranění? Ano, ale jenom zranění loktu, které zabralo 12 utkání. Zbytek jenom seděl, seděl a seděl. Na ledě se objevil 24. března poté, co měsíc nehrál. Skóroval i asistoval, dva body v jednom zápase. A pak? Znovu označen za nepotřebného. Od výše zmíněného data nastoupil jen dvakrát – 11. dubna a v zápase číslo sedm v prvním kole proti Tampě.

Přestože je velký (190 cm a 86kg, podle nhl.com) i mobilní, Kindl nikdy nijak moc nepřesvědčil bývalého hlavního trenéra Mikea Babcocka, aby mu dával pravidelné příležitosti k hraní. Ty mu dal pouze ve výlukové sezoně 2013, ve které se hrálo 48 zápasů, a on hrál v jednačtyřiceti. Následující sezona byla opět taková horská dráha, Kindl dokázal nasbírat 19 bodů v 66 zápasech, Red Wings se ho prý snažili vyměnit, ale bez výsledku.

Teď je tu ale nový trenér, nová krev, nová příležitost. Jeff Blashill dá českému obránci příležitost makat od nuly. Navíc už se oba znají. Blashill byl v sezoně 2011/12 asistentem Babcocka, letos byl Kindl poslán i na farmu, kde právě jednačtyřicetiletý trenér delší dobu tým vedl. „Když byl poslán k nám na farmu, aby s námi hrál, odvedl skvělou práci. Můžete říct, že to byl hráč NHL, který byl poslán níž a hrál, ale jakožto takový hráč musíte svými výkony vystoupit. On vystoupil. Vedl si skvěle,“ chválil Kindla Blashill.

A jak už bylo zmíněno – Kindl dokáže být velmi produktivní, co se týče počtu bodů a odehraných minut. „Jeho silná stránka je pro mě ta, že je dobrý na přesilovku; je to další kluk, co bude bojovat o místo v přesilovkových formacích,“ poodhalil plány trenér, jenž dovedl farmářský tým Detroitu k titulu v American Hockey League.

A pokračoval: „ Když je v nejlepší formě, je to obránce, jenž si skvěle rozumí s pukem. Jezdí si pro ně, i přes forčekink dává přesné průnikové přihrávky. Myslím si, že nejpodstatnější pro obránce je to, aby byl skvělý a dokázal dostat puk ze své vlastní třetiny, protože poté hrajete v soupeřově pásmu a to je přece cesta k vítězství.“

Dostat se do sestavy, když budou všichni zdraví, bude nesmírně těžké. Na tréninkový kemp pojedou jako kandidáti na základní sestavu Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Mike Green, Danny DeKeyser, Kyle Quincey a Brendan Smith. A samozřejmě jsou v organizaci také mladíci, takže boj o místo, byť například sedmého obránce, bude tvrdý.

Ale vypadá to, že příležitost na prosazení se do sestavy dostane. „Má skvělé schopnosti a je to vážně dobrý člověk. Myslím, že skrz poslední roky tady odvedl skvělou práci. Doufejme, že se na kemp dobře připraví, aby zabojoval o místo,“ uzavřel Blashill. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.