bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíč z získání Veseyho? Bruins prodloužili Millera, vydělá si 10 milionů

26. května 2016, 10:00

Vojtěch Balon

V úterý odpoledne podepsal novou čtyřletou smlouvu s Bostonem Bruins osmadvacetiletý zadák Kevan Miller, jemuž generální manažer Sweeney nabídl průměrný roční plat ve výši dvou a půl milionu dolarů ročně. Defenzivní specialista se v posledních třech letech usadil ve třetím obranném páru Medvědů a každým rokem se viditelně zlepšoval.

Když Millerovi přistála na stole štědrá nabídka, nebylo o čem přemýšlet. Rodák z Los Angeles dosud v NHL za jiný tým nehrál, právě Bruins mu jako nedraftovanému volnému hráči nabídli smlouvu poté, co skončil na Univerzitě ve Vermontu. "Chtěl bych poděkovat rodině Jacobsů (majitelé klubu, pozn. red.), Camu Neelymu, Donu Sweeneymu a celé organizaci. Jsem moc vděčný za tuto příležitost. Boston je skvělé město na hokej a máme nejlepší fanoušky v celé NHL. Velký dík patří také jim," rozdával Miller úsměvy na všechny strany.

"Cítím, že můj styl hry se sem hodí. Těším se na to, až Medvědům pomůžu zpět do vyřazovacích bojů a společně dosáhneme hlavního cíle - zisku Stanleyova poháru," prohlásil optimisticky.

Někteří příznivci bostonského celku se drbou na hlavě, poněvadž Kevan Miller vinou různých zranění ve své profesionální kariéře nikdy neodehrál kompletní ročník. Má problémy s ramenem a několikrát utrpěl otřes mozku, pokud se nebude dál zlepšovat, za 2,5 milionu dolarů ročně bude královsky přeplacený.

Na jeho obranu musíme zmínit, že v loňské sezóně zvládl odehrát 71 z 82 utkání základní části a stanovil své maxima v gólech, asistencích, bodech i trestných minutách. V hodnocení +/- byl v týmu druhý a průměrně strávil na ledě 19 minut za zápas.

Je tu však ještě jeden háček. Millera zastupuje agent Peter Fish, to jest ten samý člověk, který pracuje i pro univerzitní hvězdu Jimmyho Veseyho a podle zákulisních informací je toto spojení hlavním důvodem, proč byl Sweeney ke Kevanu Millerovi tak štědrý. Dostane díky tomu pod křídla své organizace i bostonského rodáka Veseyho, o nějž se s nejvyšší pravděpodobností strhne velká bitva?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.