bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klikař Dominik Simon si může po Crosbym zahrát i s největšími hvězdami Calgary

11. ledna 2021, 20:00

Jiří Lacina

Sám nikdy nepatřil k superstars, dokáže jim ale asi zajistit potřebný servis. Sidney Crosby na něj nedal dopustit, chválil jeho bojovnost a obětavost. Simon po jeho boku nenastupoval zrovna málo. V létě to vypadalo, že možná v NHL skončí, nakonec však dostal roční nabídku z Kanady. Rýsuje se mu tam skvělá příležitost.

Podle aktuálních informací naskakuje Dominik Simon v lajně s Johnnym Gaudreauem a Seanem Monahanem! Nemusí to nic znamenat, stejně jako může. Simon hrál na křídle s elitními forvardy několik dnů, na stejném místě je ale testován také čtyřiadvacetiletý Andrew Magniapane.

Srovnání s působením vedle Crosbyho se samozřejmě nabízí, otázky tímto směrem jen prší.

„Je to dobré. Zábava. Moc si to užívám,“ řekl k dosavadnímu spojení s hvězdnými útočníky Simon. „Crosby je rozhodně jeden z nejlepších. Hrát s ním pro mě byla velmi dobrá zkušenost. Hodně ke mně mluvil, dost mi toho dal.“

Jeho role v kanadském klubu může být podobná. Hlavní úkol bude bojovat o puky, chodit do rohů, nahrávat. „Musíte být ale taky sám sebou,“ připomněl český útočník.

Když měl srovnat Crosbyho a Gaudreaua s Monahanem, moc rozdílů nenašel. „Hrajou taky hokej na nejvyšší úrovni, rychlostně i fyzicky,“ řekl k novým parťákům.

Pokud místo udrží, otevírá se Simonovi zajímavá možnost. Gaudreau i Monahan jsou se stropovou zátěží 6,75, respektive 6,375 miliónu po Tkachukovi nejdražšími útočníky Flames. Simon je se 700 tisíci na chvostu. Po boku calgarských hvězd může nakopnout kariéru.

V šestadvaceti letech je na vrcholu sil. V NHL hrál dosud jen v Pittsburghu, kde nasbíral ve 173 utkáních 64 bodů (19+45). Loni zvládl v 64 duelech 22 bodů (7+15). Na novou sezónu poctivě trénoval a podle vlastních slov je připraven.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.