bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Koivu si poranil koleno, nezahraje si ve zbytku sezóny

7. února 2019, 11:12

Šimon Rogner

Minnesota se s 57 body v 53 utkáních pohybuje na hraně postupu do play off – momentálně se drží na první divoké kartě se čtyřbodovým náskokem na pozice mimo boje o Stanley Cup. Nyní však přichází pro Wild velmi nepříjemná zpráva. Do konce sezóny totiž bude chybět kapitán Mikko Koivu, který si v první třetině duelu proti Buffalu natrhl vnější vazy a meniskus v pravém koleni. V pátek ho čeká operace, jež ho vyřadí do konce ročníku.

Pro klub je to samozřejmě brutální zpráva – pětatřicetiletý Fin stále patří mezi klíčové hráče týmu. Směrem dopředu sice nijak významným hráčem není (8+21 ve 48 zápasech), dozadu však stále patří k platným hokejistům. Koneckonců bývá každý rok zařazován k největším kandidátům na Selke Trophy.

Pro Divočáky sice může jít o zmaření jejich postupových šancí – nebo minimálně jejich ohrožení –, na druhou stranu jde i o příležitost začít menší přestavbu kádru. I kdyby Minnesota do vyřazovacích bojů postoupila, favoritem v silné konkurenci nebude.

Generální manažer Paul Fenton by se například mohl snažit získat nějaké volby v draftu za některé své hráče, jimž končí smlouva. Takový Eric Staal nabídne za 3,5 miliónů dobrý poměr ceny a výkonů – však loni dal 42 gólů a letos má v 52 duelech na kontě 37 bodů. Kontrakty končí rovněž Ericu Fehrovi, Mattu Hendricksovi, Bradu Huntovi či Anthonymu Bitettovi.

Divočáci by se ovšem rádi zbavili jiných, dražších hráčů. Těžko však předpokládat, jestli a za jakou cenu by byl nějaký tým ochotný přivést Zacha Pariseho a Ryana Sutera. Takový Devan Dubnyk taky neprožívá svoji nejlepší sezónu, ostatní týmy by ale určitě mohl zajímat.

Tak či onak otevírá Koivovo zranění spoustu příležitostí. Samotní hráči se samozřejmě budou chtít ještě o postup do play off poprat, Fenton a spol. však musí myslet dopředu. A rozprodej některých hráčů je něčím, co by určitě měli zvažovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.