bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Končit ještě nehodlá. Zdeno Chára bude bojovat o nový kontrakt

6. září 2017, 13:00

Robert Rampa

Vstupuje do posledního roku své sedmileté smlouvy. Zdeno Chára si i letos vydělá čtyři miliony dolarů. Co dál? „Chci hrát i potom,“ hlásá už teď 40letý Chára. Fanoušci jej milují, jejich kapitán reprezentuje opravdového rozzuřeného medvěda. Bijce. Otázkou tak zůstává, jak vysoký plat jsou Bruins ochotni nabídnout, protože po případném podpisu Pastrňáka místa moc nezbude. Vždyť kvůli platovému stropu Boston pustil už mnoho obránců.

Vzpomeňme si třeba na Boychuka nebo Douga Hamiltona. Tehdejší generální manažer Peter Chiarelli po výměně prohlásil, že z Douga se stane hvězdný obránce a při vyjednávání o smlouvě by si řekl o velké peníze. Takové, jaké Chiarelli nebyl ochotný dát. Po třech letech vidíme, že Calgary i díky Hamiltonovi disponuje možná nejlepší obranou v lize a plánuje útok na vrchol. Boston mezitím stále řeší problémy s platovým stropem a nedostatkem mladých hvězd. Takovým, že doteď není jasné, kdo by byl schopný nastoupit ve druhé lajně vedle Krejčího.

Chára patřil mezi nejlepší obránce Bruins a k hokeji ho, tak jako mnoho veteránů, pojí láska. „Miluji tu hru, hrozně moc. Tím se netajím, takže chci zůstat a hrát dál. Mám rád, jak se člověk obětuje pro hru, rád trénuji. Na NHL je tolik pozitivních věcí. A v mém věku si to opravdu užívám, takže se chci dál zlepšovat. Vždycky jsem cítil, že mohu hrát dlouho, pokud budu v dobré kondici a zdravý,“  neskrývá nadšení pro hokej Chára.

Je ochotný mluvit o své budoucnosti kdykoliv. Debaty o další smlouvě zatím sice neproběhly, u obránce v takovém věku se však čeká, jak zvládne následující sezonu. Tu poslední odehrál celou dobu ve dvojici s 20letým Brandonem Carlem, později v play off s o rok mladším Charliem McAvoyem. „Užíval jsem si hru okolo tak mladých obránců. Funguje to na obě strany, ačkoliv lidé často vidí jen jednoho z toho páru. Z půlky je učíte a z půlky se spřátelíte. Já mám respekt ke všem, nehledě na to, kolik odehráli zápasů,“ chválí mladé Chára.

„Důležitá je komunikace. Mimo led i na hřišti. Musíte si povídat o všem,“ prozrazuje kapitán Bruins, který i přes svůj věk opět odehrál skvělou sezonu. Připsal si 29 bodů (z toho deset branek), skončil plus 18 a průměrně strávil na ledě 23 minut a 30 vteřin. Když se pak v play off zranili Carlo, Krug a McQuaid, jeho čas se vyhoupl dokonce až nad 28 minut za zápas. Pokud Chárovi vydrží zdraví, může opět odehrát skvělou sezonu. 

Chára nemusí nic dokazovat. Jeho tělo stále vydrží nápor NHL. „To si přeji úplně nejvíc. Zůstat zdravý a být pro tým užitečný a nedělat chyby.“ Pokud slovenský obr odehraje další kvalitní sezonu, nový kontrakt dozajista dostane. Vždyť Chára je hrdý kapitán Bostonu a neúnavný harcovník. Díky tomu je tam, kde je.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.