bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kosatky se chystají na sedmizápasové turné po venkovních kluzištích. Zaberou a oživí šance na play off?

6. ledna 2018, 16:15

Pavel Golasowski

Canucks odlétají z Vancouveru na sedm venkovních zápasů. Pro kanadský klub to může znamenat zlomový moment sezóny. Buď hráči zaberou a dovezou na západní pobřeží Kanady cenné body nebo budou opět bez play off. Nečeká je však lehká mise. Na své cestě narazí na Toronto, Washington či Winnipeg.

 Zranění a hodně prohraných zápasů. Tak přesně tahle věta vystihuje prosinec 2017 v podání Vancouveru Canucks. Tým, který z počátku sezóny příjemně překvapoval, sbíral body a mnozí jej pasovali na černého koně soutěže se aktuálně velmi trápí. 

Ani začátek nového roku Kosatkám mnoho radosti nepřinesl. V domácí Rogers Aréně dostali Nucks opožděnou vánoční nadílku od Anaheimu Ducks v poměru 0:5. Aktuálně jsou Canucks se 37 body u dna Pacifické divize. Jenomže situace není beznadějná a šance na play off stále žije. Vancouver však potřebuje nutně sbírat body.

Od zápasu s Ducks měl trenér Travis Green pár dnu nato, aby své svěřence dobře připravil na první venkovní utkání v Torontu, které se bude hrát neděli v brzkých ranních hodinách středoevropského času.  „Jsem natěšený,“ prozradil o výjezdu Green. „Myslím si, že je to skvělá příležitost, aby se kluci dostali zpět na vítěznou vlnu. Venku jsme hráli dobře a dokázali jsme přivézt body.“

Canucks vyhráli devět z šestnácti zápasu jako hosté, jenomže poslední zápas na cizím kluzišti ovládli v Nashvillu (1. 12. 2017) a od té doby posbírali z možných šestí bodu pouhý jeden. Takže Vancouver vyhrával, ale v době, kdy se týmu dařilo a neměli na lavici zraněných hráče typu Bo Horvat či Sven Baertschi. 

Jako velkou příležitost získat venku cenné body vidí i obránce Erik Gudbranson. „Mnoho času nezbývá. Momentálně na tom nejsme nejlépe, a proto musíme zabrat. Prostě teď musíme venku vyhrát pár zápasů. Venkovní zápasy nám vyhovují. Vždy nás povzbudí, když porazíme soupeře na jejich ledě a umlčíme jejich fanoušky,“ řekl Gudbranson s tím, že prosinec byl pro Canucks špatný po všech stránkách, a proto teď přišel čas posbírat ztracené body zpět.

Travis Green se chce spolehnou především na své útočníky. I proto se Kosatky v trénincích zaměřily na nácvik přesilových her. Vždyť v posledních pěti utkáních dostali rovných 14 příležitostí v početní výhodě a nevyužili ani jednu. To je v hokeji trestu hodná bilance. Green však svým elitním střelcům důvěřuje a věří, že pár dnů volna na tréninky využili dobře a nyní vše zúročí.

Vancouverské však nečeká procházka růžovým sadem. Na své sedmizápasové cestě za ztracenými body narazí postupně na Toronto, Montreal, Washington, Columbus, Minnesotu, Edmonton a Winnipeg.  Ani jeden ze zmíněných týmu nemá na svém kontě méně bodů než Vancouver.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.