bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kovalčuk má jasno, jde pro Stanley Cup. Možností má spoustu

14. června 2018, 9:00

David Zlomek

Už několik týdnů víme, že se Ilja Kovalčuk po pěti letech rozhodl rozloučit s KHL, aby ještě jednou zkusil za velkou louží zabojovat o Stanley Cup. Pro spoustu týmů je lákadlem a rozhodně je pořád velkým hráčem, nicméně všichni zájemci si zároveň musí dát pozor. Přeci jenom už je mu 35 let a KHL není na úrovni NHL.

Kovalčuk NHL opustil v roce 2013 a zanechal za sebou nesmazatelnou stopu. Nejen svým nezapomenutelným obřím kontraktem, ale i úžasnou statistikou, která říká, že v 816 zápasech vstřelil 417 branek, což činí průměr půl gólu na zápas. To ho řadí na osmnácté místo historických tabulek.

Několik týdnů zpátky se říkalo, že s určitostí podepíše s New York Rangers, což se ale zatím neukázalo jako pravdivé. Zájem má opravdu spousta týmů. Do prvního července s žádným nemůže podepsat smlouvu, jednat však ano.

„Jak víme, Kovalčuk za sebou má návštěvy týmů na západním pobřeží, nicméně rostoucí zájem registruji i u Islanders,“ uvedl pro jedno z kanadských rádií novinář Elliotte Friedman. „O víkendu navštívil Los Angeles a San Jose. Moc bych do zájemců nezařazoval Anaheim, a to kvůli jejich těsnému stropu a ani jim nesedí do filozofie, protože v ruských vodách moc nepátrají.“

Co se týče Los Angeles, tak to se snaží oprostit od stylu tvrdého hokeje, který jim sice přinesl pár titulů, nicméně tento způsob se pomalu vytrácí, a tak nechtějí být pozadu. V uplynulé sezoně patřili, co se týče ofenzivních statistik, mezi průměr ligy. Kings se tak v létě zaměří na posílení útoku.

„Jednu dobu dost šli po Jeffu Skinnerovi, nevím, jestli je tam zájem pořád stejně velký. Také se bavili o Paciorettym, ale tomu, co opravdu hledají, nejlépe odpovídá právě Kovalčuk,“ pokračoval Friedman na adresu LA Kings.

Přiznejme si, Kings nepatří k favoritům na Stanley Cup, a tak by možná Kovalčuk radši zamířil jinam. San Jose je tedy zajímavá možnost. Letos se dostali do druhého kola, mají plány na to, aby to zopakovali a zlepšili, chtějí Johna Tavarese, navíc podepsali Evandera Kanea na dlouhodobý kontrakt. Plánují útok na samotný vrchol, zdá se.

„Nejen, že mají dost místa pod stropem, ale hlavně mají Petera DeBoera, se kterým došel Kovalčuk s Devils do finále, jejich vztah byl dobrý,“ připomněl Friedman.

Dle slov DeBoera byl vztah více než dobrý, posuďte sami: „Měl jsem s ním skvělý vztah. Chovám k němu velký respekt. Jak k hráči, tak k člověku. Užíval jsem si, že ho můžu mít ve svém týmu,“ řekl loni DeBoer.

Zástup zájemců je ale dlouhý. „O Kovalčuka má zájem mnoho týmů, rozdělil bych je na dva tábory. Na černé koně na jeho podpis a na favority. Do té první skupiny patří Detroit, St. Louis, Anaheim, Dallas a Islanders. Mezi favority rozhodně řadím San Jose a Los Angeles, dále Rangers a taky Bruins,“ řekl další dobře obeznámený novinář Darren Dreger.

„Uvažovat nad ruským útočníkem navíc začali v Tampě Bay, kde by si ho představovali s krátkodobou smlouvou,“ dodal Craig Custance z The Athletic.

Ilja Kovalčuk má rozhodně z čeho vybírat, nabídek bude mít po prvním červenci přehršel. Uvidíme, zda se vydá zpět do oblíbeného New Yorku, nebo vše podřídí Stanley Cupu, a tak se přidá k některému z favoritů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.