bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kuljomin odchází ze zámoří do KHL. Hrát bude za rodný Magnitogorsk

14. června 2018, 16:17

Jiří Sameš

Nikolaj Kuljomin, bývalý útočník Toronta Maple Leafs a New Yorku Islanders, odchází z NHL do KHL, aby zde v příští sezoně oblékal dres Metallurgu Magnitogorsk. O celé záležitosti informoval Arthur Staple z tisku The Athletic. Jednatřicetiletý Rus se má 1. července stát neomezeně volným hráčem.

Kuljomin naskočil v právě uplynulé sezoně do pouhých třinácti zápasů, přičemž stihl zaznamenat za jednu branku a dvě asistence celkem tři kanadské body. Své poslední utkání odehrál 7. listopadu loňského kalendářního roku, poté jej ze hry vyřadilo zranění ramene, kvůli kterému musel následně také na operaci.

Návrat ruského útočníka zpět do sestavy by byl možný pouze v případě, kdyby Islanders postoupili do play-off. To se ovšem nestalo. Celek z Long Islandu skončil na jedenáctém místě Východní konference, přičemž na poslední postupovou příčku ztratil propastných sedmnáct bodů.

Ostrované v Kuljominovi ztratili hráče, který často brání přesilové hry soupeře. V této činnosti byli Isles letos mimochodem vůbec nejhorší (pouze 73,2% ubráněných přesilovek soupeře).

Kuljomin byl draftován v roce 2006 Torontem Maple Leafs ve druhém kole, jako celkově čtyřiačtyřicátý. V nejlepší hokejové lize světa si za 669 zápasů připsal celkem 274 kanadských bodů (121 branek, 153 asistencí).

V rodném Magnitogorsku působil už v sezoně 2012/2013, která byla zkrácena výlukou. Do statistik zde tehdy zapsal 38 bodů za 36 zápasů. V ruském týmu však hrál už také před svým příchodem do zámoří.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.