bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Larkin jedná s Red Wings o nové smlouvě. Před kempem bude hotovo, věří

5. srpna 2018, 18:00

Jan Šlapáček

V roce 2014 sáhlo vedení Detroitu při draftu z patnáctého místa po Dylanu Larkinovi a byla to trefa do černého. Americký útočník se v sestavě Red Wings velmi rychle zabydlel a v uplynulé sezóně se stal nejproduktivnějším hráčem týmu.

Larkin v posledním roce své nováčkovské smlouvy nasbíral třiašedesát bodů a skončil sedm bodů před kapitánem Henrikem Zetterbergem. Mladý útočník si svými výkony řekl o výrazné navýšení platu a toho se v příštích týdnech dočká.

Obě strany vedou již delší dobu jednání. Detroit si chce svého nejlepšího hráče pojistit na delší dobu a postavit kolem něj tým. Podle posledních informací jsou na stole dva různé návrhy kontraktu. Jeden na pět let, ten druhý je ještě o jeden rok delší. Suma by se v obou případech měla pohybovat kolem šesti milionů dolarů.

A v tom je trošku háček. Detroit má pod platovým stropem aktuálně volných pouze 2,8 milionů dolarů. Celek z Michiganu si sice následně odepíše ještě 3,95 milionů ze smlouvy Franzéna, který bude znovu zapsán na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, ale i tak nebude finanční situace nejlepší. V mimosezónním období mohou kluby překročit platový strop o deset procent, takže je otázkou, kdy Larkin novou smlouvu podepíše.

Sám útočník ale věří, že nová smlouva bude podepsána včas a stihne kompletní přípravu s týmem. „Jsem přesvědčen, že podepíši ještě před tréninkovým kempem. Nemám z toho žádný strach," dodal Larkin.

Jakou smlouvu nakonec Dylan Larkin v Detroitu podepíše?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.