bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lucic vyvázl s pokutou. Na jeho zákroku nebylo nic špatného, soudí McLellan

8. listopadu 2018, 14:00

Vojtěch Balon

Úterní utkání na ledě Tampy (2:5) skončilo pro útočník Edmontonu Oilers Milana Lucice (na snímku) předčasně. Zkušený forvard totiž ve druhé třetině zákeřně fauloval domácího mladíka Mathieua Josepha, o den později navíc Lucic podstoupil slyšení s Oddělením pro bezpečnost hráčů.

Celé situaci předcházel Josephův krosček na Lucicova spoluhráče Krise Russella. Důrazný Milan Lucic následně nezapřel svůj srbský původ, Josepha v rohu kluziště srazil k zemi a poté jej navíc zalehl. Bývalý hráč Bostonu a Los Angeles za to bezprostředně vyfasoval menší tresty za nedovolené bránění a hrubost plus trest do konce zápasu.

Včera Lucice čekalo zmiňované telefonní slyšení, ze kterého vyvázl s pokutou 10 tisíc dolarů, což je maximální částka, kterou současná kolektivní smlouva mezi NHL a její hráčskou asociací povoluje. Lightning se pochopitelně dožadovali mnohem přísnějšího trestu, nicméně edmontonský trenér Todd McLellan měl zcela odlišný názor.

„Na Milanově hitu nebylo nic špatného,“ mínil jednapadesátiletý lodivod. „Hráč soupeře si na Krise Russella dovolil až příliš. Lucic je na ledě od toho, aby chránil své spoluhráče, což poté udělal,“ kvitoval McLellan.

„Nečekal jsem, že by můj zákrok vyvolal takovou reakci,“ kontroval Mathieu Joseph. „Podle mě nám chtěl Lucic vyslat signál, že nám takovou hru nebude tolerovat, ale možná to mohl udělat trochu jinak,“ dodal v rozhovoru pro Tampa Bay Times.

Další zápas mezi Edmontonem a Tampou je na programu 22. prosince. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli v něm kontroverzní situace z tohoto týdne bude mít nějakou dohru...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.