bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Luongo s týmem odcestoval do Helsinek, na návrat si ale ještě musí počkat

2. listopadu 2018, 14:00

Vojtěch Balon

Velezkušený brankář Roberto Luongo chybí Floridě od prvního zápasu základní části, v němž si nešťastně přivodil zranění kolene. Devětatřicetiletý rodák z Montrealu byl odstraněn z listiny dlouhodobě zraněných hráčů, trenérský štáb Panthers ale jeho návrat mezi tři tyče nechce uspěchat.

Luongo s týmem odletěl do Helsinek, kde má Florida na programu dvojzápas proti Winnipegu Jets. Včerejší duel ovládl manitobský celek 4:2, už dnes však čeká Cats odveta. Po netradičním dvojboji na finské půdě čeká Panthers téměř týden dlouhá pauza, příští utkání odehrají až osmého listopadu doma proti Edmontonu.

„Jestli se nestalo něco nečekaného, o čem nevím, plán je takový, že se Roberto vrátí do hry příští týden,“ prozradil kouč Bob Boughner. „Tento týden jsme pojali rehabilitačně. Jeho koleno ale vypadá dobře,“ dodal.

Jisté je, že Panthers by se uzdravený Luongo hodil jako sůl. Týmu z města Sunrise se totiž na začátku sezóny vůbec nedaří, Cats z deseti odehraných zápasů vyhráli jen dvakrát a tento týden klesli na samotné dno Východní konference.

„Jsme rádi, že je Roberto zpátky. Podle toho, co jsem viděl v tréninku to vypadá, že je velmi blízko,“ těší se na svého zkušenějšího kolegu James Reimer, jehož statistiky letos nejsou kdovíjaké: Luongův náhradník si drží úspěšnost zákroků pod hranicí 89 procent a průměrně inkasuje 3,36 gólů na zápas.

V podobném duchu jako Reimer mluvil i trenér Boughner: „Oba naši brankáři (Reimer a Michael Hutchinson, pozn. red.) někdy zachytali skvěle, ale jejich výkony nebyly konzistentní. To ale neplatí jen pro ně dva, ale pro celý náš tým,“ přiznal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.