bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

MacLeodová čelí další výzvě: povede Ottawu v PWHL

17. září 2023, 1:04

Marek Hedbávný

Hlavní trenérka české ženské reprezentace Carla MacLeodová povede v nově vznikající zámořské soutěži PWHL tým z Ottawy. Současně zůstává u národního týmu.

Ve čtvrtek hokejový svaz oznámil, že MacLeodová u reprezentace prodloužila smlouvu až do roku 2026. České hokejistky by tedy měla vést minimálně do nadcházející olympiády.

Zároveň ale bude trénovat také na klubové scéně: v Professional Women's Hockey League povede Ottawu, tedy jednoho z šesti zakládajících členů ženské obdoby NHL.

Už toto pondělí čeká na Ottawu, dále pak i na Toronto, Montréal, Minneapolis, Boston a New York historicky první draft. Své si k němu řekne z pozice trenérky i MacLeodová.  „Je velmi důležité, že nám dala zpětnou vazbu na to, jakým směrem se chceme vydat," uvedl generální manažer ottawských hokejistek Michael Hirschfeld.

„Bude to dialog mezi realizačním týmem, vedením a hráčkami, abychom vymysleli cestu, kudy půjdeme," uvedla po svém nástupu MacLeodová, která avizuje, že hodlá vyslyšet názory svých budoucích svěřenkyň. 

Pro 41letou MacLeodovou jde o další velkou profesní výzvu: kdysi trénovala univerzitní týmy Wisconsinu a Calgary, na mezinárodní scéně pak vedla juniorskou reprezentaci Kanady a asistentku dělala u národního týmu Japonska.

Od roku 2022 stojí někdejší úspěšná kanadská hokejistka na střídačce Česka – a hned dvakrát ho dovedla k bronzovým medailím na mistrovství světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.