bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Manažeři pod tlakem. Kdo sedí na horkém křesle?

17. září 2017, 18:00

Jan Šlapáček

Manažeři se na rozdíl od trenérů nemusí strachovat o to, že by ze své funkce byli odvoláni během rozehrané sezóny. Pozice generálního manažera se v týmech zpravidla řeší až po konci ročníku. To ale neznamená, že jsou všichni před nadcházející sezónou v naprosté pohodě. Kterých pět manažerů je pod tlakem?

Marc Bergevin - Montreal Canadiens

Na jedné z nejžhavějších židlí sedí podle očekávání manažer Montrealu Marc Bergevin. Dvaapadesátiletý Kanaďan je v klubu od května roku 2012 a stále čeká na výraznější úspěch.

V předminulé sezóně neprošel Montreal ani do play-off a v minulé sezóně se pakoval hned v prvním kole. Pokud se bude podobný scénář opakovat i tentokrát, tak pravděpodobně bude Bergevin bez práce.

Přes léto ale udělal hromadu zajímavých tahů a pokud si to všechno správně sedne, mohl by být na konci sezóny spokojený.

Ken Holland - Detroit Red Wings

Z nebe do pekla. Přesně takhle by se dalo pojmenovat působení Kena Hollanda v křesle generálního manažera Red Wings. Druhý služebně nejstarší manažer v lize dokázal v minulosti skládat vítězné týmy a byl zaslouženě považován za nejlepšího manažera v NHL. Tento čas je ale pryč a Holland se zařadil ke druhé skupině.

Z týmu hrajícího pravidelně o nejvyšší mety udělal celek, který bude maximálně bojovat o vyřazovací boje. Manažerovi Detroitu jsou především vyčítány špatné dlouhodobé kontrakty, kterými výrazně pokazil budoucnost Red Wings.

Pokud Detroit i letos skončí ve spodní polovině tabulky, tak by nebylo žádným překvapením, aby se Holland zbavil svých povinností. Po smrti Mikea Ilitche a otevření nové arény je vhodná chvíle na to, aby Red Wings začali novou éru.

Garth Snow - New York Islanders

Při pohledu na výsledky Islanders v posledních deseti letech je až překvapením, že Garth Snow se v křesle generálního manažera po celou tuhle dobu dokázal udržet. Celek z Brooklynu spadá do průměru ligy a od úspěchů je hodně vzdálen.

O budoucnosti Snowa může napovědět například i to, jestli udrží ve svém týmu Johna Tavarese. Jeho ztráta by mohla stát zkušeného manažera klidně i místo. To by totiž byla poslední kapka do naplněného poháru trpělivosti.

Garth Snow

Doug Wilson - San Jose Sharks

V historii San Jose bude mít Doug Wilson vždycky své místo. Od převzetí klubu v roce 2003 chyběli Sharks v play-off pouze jednou, navíc dokázal vytvořit týmy, které několikrát patřily k největším favoritům na zisk Stanleyova poháru.

Až na samotný vrchol však San Jose ani jednou nedošlo. Zkušení hráči, na které Wilson velmi sázel, se dostávají do pokročilého věku a je jen otázkou, zda by klubu v případě neúspěšné sezóny nepomohla změna na jeho postu, aby se tým znovu oživil.

Chuck Fletcher - Minnesota Wild

Minnesota byla jedním z největších překvapení minulé sezóny, alespoň co se týká základní části. V play-off se Wild dlouhodobě nedaří, na což by mohl klidně doplatit Chuck Fletcher, ačkoliv je v porovnání s výše zmíněnými manažery určitě v největším bezpečí.

Fletcherovi je kromě krátkých jízd vyřazovacími boji vyčítána i dlouhodobá smlouva pro Zacha Pariseho, která týmu začíná výrazně škodit. Pokud by Wild i tentokrát skončili v play-off moc brzy, mohl by Fletcher vyklízet svoji kancelář.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.