bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Momenty jak z hororu. Frk a Chára se v novém roce pasovali do role hokejových katů

14. ledna 2018, 20:00

Pavel Golasowski

V posledních dnech si Čeští a Slovenští hokejisté vysloužili v NHL nový přívlastek, a sice odstřelovači. Tím prvním je Martin Frk, který svou „přesnou“ střelou z první sestřelil obránce Tampy Bay Dana Girardiho. Slováci se však rozhodli nezahálet a "povolali" Zdena Cháru. Slovenský obr se v dnešním nočním zápase opřel do puku a poslal Phillipa Danaulta z Montrealu rovnou do nemocnice.

Svými tvrdými ranami je detroitský Martin Frk postrachem pro všechny brankáře v zámoří včetně jeho týmových kolegů. Petr Mrázek o něm v rozhovoru pro iDnes prohlásil, že má jednu z nejtvrdších ran vůbec. O pravdivosti tohoto výroku se v nedávnem zápase přesvědčil obránce Dan Girardi z Tampy Bay. Girardi Frkův kanón okusil doslova na vlastní kůži.

Za nepříznivého stavu 1:2 pro Detroit hrála Rudá křídla přesilovou hru. Frk, který operoval u levého kruhu dostal nabito a z první vyslal projektil na bránu. Jeho střela však místo sítě trefila bránícího Girardiho do oblasti hlavy a krku. Třiatřicetiletý obránce se okamžitě skácel k zemi. Zprvu to vypadalo, že se Girardi na vlastní nohy nepostaví. Nakonec se s pomocí spoluhráčů dobelhal na střídačku a do zápasu již nezasáhl.

Kouč Tampy Jon Cooper o incidentu prohlásil, že to byl jeden z nejděsivějších momentů, jakého byl v hokeji svědkem. „Byl sám sebou. Dělal vtípky a smál se,“ řekl na adresu Girardiho pro Tampa Bay Times kapitán Steven Stamkos.

Na samotného Frka se téměř okamžitě snesla kritika. Servítky si nebral zejména bývalý hráč NHL Patrick O' Sullivan. „Frk vůbec netuší, kam střílí. V každém zápase někoho skoro zabije a teď trefil Girardiho do špatného místa. Ten chlapík znamená bezpečnostní riziko," uvedl O'Sullivan na svém twitterovém účtu.

Dan Girardi se už naštěstí připravuje s mužstvem na ledě a do hry by měl naskočit v následujících utkáních.

Slovenský obr napodobil Frka

Pokud Frk patří mezi hráče s nejtvrdší střelou, tak Zdeno Chára je oficiálním a několikanásobným vítězem soutěže o nejtvrdší střelu v NHL. Právě tento přes dva metry měřící slovenský obránce „vypnul“ svou dělovkou z první centra Canadiens Phillipa Danaulta. Scéna jako z hororového filmu se stala v sobotu v noci během derby Bostonu a Montrealu.

Za nerozhodného stavu 3:3 se necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny dostal do útočného pásma Bruins mladíček Jake DeBrusk a z rohu poslal nahrávku Zdenu Chárovi. Čtyřicetiletý kapitán se dvakrát nerozmýšlel a poslal kotouč na bránu. Do ní si puk cestu nenašel, ale trefil Danaulta do hlavy. Ten se poroučel okamžitě k zemi.

Kolem postiženého se ihned sjeli spoluhráči i soupeř a zbytek haly ztichnul. Kanaďan se po pár minutách, kdy se držel v bolestech za hlavu, dokázal za jásotu diváků a hokejkami klepajících hráčů zvednout na kolena, ale poté opět ulehl k zemi. Nakonec museli Phillipa Danaulta odnést na nosítkách.

 

Rozhodčí se snažili hráče poslat z ledu, ale to se jim nepovedlo. Na ledě byl po celou dobu i hříšník Chára. „Chtěl jsem tam s ním zůstat. Samozřejmě jsem se cítil provinile. Chtěl jsem se ujistit, že je v pořádku a že komunikuje,“ uvedl Chára po zápase.

Zdravotní stav Danaulta by podle slov trenéra Canadiens Clauda Juliena neměl být vážný. Centr ale zůstane v nemocnici přes noc, poté se uvidí.

V Montrealu však můžou mluvit o štěstí v neštěstí. Rána o rychlosti 123 kilometrů je zlomkem toho co dokáže Chára z hole vypustit. Jeho nejtvrdší změřený pokus je totiž 173 kilometrů za hodinu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.