bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Morrissey: Ve Winnipegu nám pořád věří, to je pro nás důležité

15. srpna 2019, 22:53

Jakub Hromada

Loni zůstal Winnipeg daleko za očekáváním, když schytal K.O. od divizního rivala ze St. Louis v prvním kole. To sice vyhrálo posléze celé play-off, ovšem to nijak zklamání fanoušků Jets neutěšuje. Někteří z nich jsou frustrovaní doteď, Josh Morrissey a Adam Lowry ale zůstávají klidní a odhodlaní.

Oba hráči kanadského klubu nyní tráví čas v Calgary, kde se spolu připravují na nadcházející sezónu. Tam se zastavili i novináři z Winnipegu a vyslechli si pár odpovědí na otázky ohledně konce minulé a začátku nové sezóny.

„Loňské vyřazení v prvním kole pro nás bylo samozřejmě zklamáním,“ neskrýval neuhašené poznatky z uplynulého ročníku mladý obránce Jets Josh Morrissey. Jeho tým podlehl Blues 2:4 na zápasy, všechna prohraná utkání navíc ztratil vždy pouze o jediný gól.  

„Teď je to o tom si všechno srovnat v hlavě, dokázat si, že můžeme dokráčet až na úplný vrchol. Už jen kvůli sobě, svým spoluhráčům, a hlavně fanouškům ve Winnipegu,“ pokračoval Morrissey. 

„Fanoušci jsou tím hlavním motorem na to zapomenout, co se stalo loni. Přehoupnout se přes brzké vyřazení, připravit se na novou sezónu a pokusit se být lepší,“ shodoval se s Morrisseym i centr třetí lajny Tryskáčů Adam Lowry. „Pomáháme mladým hráčům dostat se do formy v naší sestavě, teď to bude ještě důležitější.“

Právě on by mohl být mentorem pro nastupující mladé hráče. Vedle něj by se mohli prostřídat například Mason Appleton, Kristian Vesalainen nebo Joona Luoto. Tito hráči se do elitní šestice útočníků v příští sezóně nejspíše neprobojují, a proto na ně zbydou pozice okolo Lowryho a Coppa. „Už se těším na kemp, až poznám nové kluky a vybuduji si s nimi přátelský vztah.“

Nováčci a mladíci ovšem na touze po úspěchu neubírají. Možná naopak. „Chceme vyhrát Stanley Cup, stejně tak i ostatních 30 týmů. O motivaci je v tomto ohledu postaráno,“ odrazuje Lowry nekompromisní novináře, kteří najednou řadí Winnipeg na hranici postupu do play-off. 

„Ve Winnipegu nám pořád věří, a to je pro nás důležité. Ze začátku chceme hlavně dokázat sami sobě, že na to máme. Potom dokázat ostatním, že s námi musí stále počítat,“ přidal se k němu Morrissey. 

Ale je to logické. Četné ztráty klíčových hráčů budí pozornost, na druhou stranu opory jako Scheifele, Wheeler, Byfuglien či Hellebuyck stále zůstávají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.