bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na dobré skutky je čas v každém věku. Dvanáctiletý klučina rozjasnil dětské tváře

10. prosince 2016, 14:00

Martin Schwarz

Asi byste mu netipovali teprve dvanáct let. Rozhodně ne dle skutků, které vykonává. Dylan Gallagher je obyčejný chlapec, zamiloval se do sportu a do hokeje zvláště. Došlo mu, že ne každý má štěstí vykonávat oblíbenou činnost s bruslemi na nohou, především z důvodů nedostatečných finančních prostředků. Chlapec nelenil, dostal nápad obdarovat chudší děti se zájmem o hokej různými části výstroje. Co víc, jeho počin zaujal i jednoho z největších výrobců výbavy pro hokejisty.

Dylan, který žije se svou rodinou v New Yorku, během uplynulých několika měsíců střádal do zásob hokejky, rukavice, helmy, brusle, chrániče a další nezbytné potřeby pro každého, kdo chce nastupovat k hokejovým zápasům. Motivovalo jej jediné – obdarovat organizaci Ice Hockey in Harlem (tato nezisková společnosti se zabývá zlepšováním sociálních a vzdělávacích podmínek pro děti, mládež vede i ke sportovnímu žití, pozn. redakce). 

Kde vlastně mladý Gallagher nákladnou výbavu sehnal? Například požádal spoluhráče, jež mu části výstroje postupně věnovali. „Miluji úsměvy na dětských tvářích, také tu radost,“ vykládal Dylan novinářům z oficiálního webu National Hockey League. „Chci jim dát podobně nadějný příslib pro budoucnost, na jaký jsem měl štěstí já.“ Příběh nezůstal utajen, zanedlouho už kroužil po internetu a vyskakoval před očima uživatelům sociálních médií. Všimli si jej i zástupci společnosti CCM, tedy velkého producenta hokejových potřeb.

Reagovali nejlepším možným způsobem – štědrost malého klučiny z New Yorku doplnili o darování dvaceti tisíc dolarů na stejné účely a Gallagher se nestačil podivovat. „Byl jsem vážně zaskočený, protože CCM je největší firma svého zaměření na světě. Velká čest, že obdarují děti společně se mnou,“ pokračoval nadšeně Dylan. 

Vedení Ice Hockey in Harlem přijalo velkorysé gesto s tisícerým díky. „Jsme moc vděční Dylanovi Gallagherovi i firmě CCM, že dokázali poskytnout výbavu pro spoustu dětí,“ pochvaloval dobré srdce dárců výkonný ředitel neziskovky John Sanful. „Nikdy mě nepřestane udivovat, jak báječná a štědrá je hokejová komunita.“

Ještě něco málo k Dylanovi. S hokejem začal ve čtyřech letech a vzhledem k jeho bydlišti není překvapením, že fandí New York Rangers. Úplně nejradši má drobného norského útočníka Matse Zuccarella. 

Rodiče chlapce s velkým srdcem byli překvapeni. „Jeho zájem o Ice Hockey in Harlem začal v létě, chodil k nim každou středu pomáhat jako dobrovolník. Již v té době rozjel sbírku výstroje. Požádal spoluhráče z týmu, aby některé kusy věnovali, potom je poctivě střádal. Myslím, že není potřeba dalších slov,“ říkala spokojeně Dylanova maminka Jodi. 

Podobně pokračoval táta Rich Gallagher. „Hraje hokej od čtyř roků, miluje ho a chce dát šanci i dalším, aby jej mohli hrát. Nevěděli jsme, že všechna ta výbava půjde na dobročinné účely,“ upřesňoval. 

Samozřejmě, na celé události je nejzajímavější fakt, že ji zosnoval klučina, podobě starý jako ti, jimž se snažil pomoci. Zároveň však jde o další důkaz angažovanosti zámořského hokeje do projektů, které slouží k pomoci ostatním. Dylan Gallagher zaslouží poklonu. Kdy jindy zpříjemnit dětské životy, když ne v období před vánočními svátky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.