bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na trhu je pořád kde brát. Kde skončí Ben Hutton?

23. července 2019, 15:07

Šimon Rogner

Přestože od otevření trhu s volnými hráči už uplynuly více než tři týdny, stále na něm můžete najít pár zajímavých a především kvalitních hráčů. Mezi ně patří určitě i obránce Ben Hutton, kterého po minulé sezóně odmítli kvalifikovat (a tudíž z něj udělali neomezeného volného hráče) ve Vancouveru. A podle posledních informací je o šestadvacetiletého Kanaďana velký zájem.

Pokud se budeme slídit po nejlepším z obránců, kteří na trhu s volnými hráči zbývají, je jasné, že dospějeme ke jménu Jake Gardiner. Ten je ale překvapivě stále bez kontraktu – zájem o něj však určitě je a jeho akvizice laciná nebude.

Existují však i jiné, levnější varianty.

Jednou z nich je Ben Hutton, šestadvacetiletý zadák, který celou svoji kariéru v NHL čítající čtyři sezóny strávil ve Vancouveru. Tam se postupně vypracoval v hlavní oporou defenzivních řad – vždyť v uplynulém ročníku strávil za zápas na ledě přes 22 minut. V 69 utkáních pak zaznamenal 20 bodů.

Ačkoli ho Canucks využívali možná častěji, než je zdrávo, v dobrém týmu může hrát ve druhé obranné dvojici a podporovat ofenzivu. V minulých dvou sezónách bral ročně 2,88 miliónů, a i pokud budeme počítat s tím, že si mírně polepší, nevyšplhá se cena pro případné zájemce na nijak horentní sumu. Pokud se tedy o jeho služby nestrhne mela.

Podle zdrojů novináře Luka Foxe z kanadské televizní stanice Sportsnet o něj ale zájem je. A to údajně velký. Fox však zároveň dodává, že mnoho týmů čeká, až dořeší smlouvy s některými svými chráněnými volnými hráči. Až potom by mohly zamířit zpět k Huttonovi a začít vyjednávat o podmínkách smlouvy.

To, jaké týmy mají o rodáka z Ontaria zájem, není známo, uvidíme však, zda chtějí Huttona přivést spíše do třetí obranné dvojice, nebo s ním počítají do podobně vytěžované role, jakou měl ve Vancouveru, nebo ho chtějí vyměnit během uzávěrky přestupů a shrábnout protihodnotu.   

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.