bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville neplánuje žádné změny, dál jde za Stanley Cupem

16. června 2018, 8:00

David Zlomek

Nashville Predators patří v posledních letech mezi nejlepší týmy NHL a rok co rok pomýšlejí na to, že by ten titul mohli konečně uzmout pro sebe. Žádné velké změny tedy neplánují, mají tým pohromadě, což nechtějí změnit. Jeden příklad za všechny – P. K. Subban. Nebylo by to léto, aby nebyl spojován s odchodem ze svého klubu. To ale nepřichází v úvahu.

Nicméně, smysl by to pro zbytek ligy dávalo, pro jakýkoliv tým by bylo potěšením mít takového beka v týmu. Subban patří k nejlepším v lize. Predators ale nemají jediný důvod se ho zbavovat. Akorát by se oslabili, stejně jako by oslabili svou pozici ve své Centrální divizi a vlastně v celé lize.

David Poile, generální manažer celku z Nashvillu, tak předem zamítl sebelepší pokus svých kolegů z branže, kteří by snad o výtečného obránce, jenž bere královských 9 milionů ročně, měli zájem. 

„Na internetu vidíte různé twety a spekulace, ale vůbec nic z toho není pravda, nic se nestane,“ řekl Poile stránce The Athletic. „P. K. má za sebou ohromný rok, hrál opravdu velmi dobře, pravidelně patří mezi kandidáty na Norris Trophy. Opravdu nevím, odkud se takové řeči berou.“

To už jsme tady ale jednou měli, podobná slova pronesl i generální manažer Montrealu před tím, než Subbana vyměnil do Nashvillu. Ale na rovinu, Poile opravdu nemá zapotřebí jakkoliv sahat do své obrany, která patří k nejlepším v lize. Všechny své defenzivní opory má navíc pevně pod smlouvou. Kromě Alexeje Jemelina, který je po této sezoně volným hráčem, jsou podepsáni jak Subban, tak Roman Josi, Mattias Ekholm i Ryan Ellis.

Nezapomínejme, že Predators nemají jen velkohubá prohlášení, svoje řeči potvrzují výkony na ledě. Letos podlehli silnému Winnipegu ve druhém kole playoff, rok zpátky se dostali až do samotného finále, kde byli nad jejich síly Tučňáci z Pittsburghu. Navíc všichni hráči jsou pořád v nejlepších letech, takže je logické, že na podobné tažení se cítí i nadále.

Kromě obrany mají skvěle pojištěný i útok. Jediným odchodivším je veterán Scott Hartnell. Ryan Hartman a Miikka Salomaki jsou pak chráněnými volnými hráči. Tito dva ale patří spíš do kategorie méně důležitých. Důležitým se naopak může stát devatenáctiletý Eeli Tolvanen, který se k týmu připojí po svém roce ve Finsku.

Co se týče brány, tam je jistota v podobě pětatřicetiletého Pekka Rinneho, jako dvojku by si Predators rádi pojistili Juuse Sarose, který má momentálně status RFA, chráněný volný hráč.

Jak vidíte, tým, jenž loni dokázal získat 117 bodů a tím i Prezidentskou trofej, se nemusí vůbec změnit. Což je vlastně pozitivní, protože Nashville myslí na jediné. Na Pohár Lorda Stanleyho.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.