bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville se musí proti St. Louis vyvarovat faulům, Edmonton může získat mečbol

30. dubna 2017, 19:00

Matyáš Krahulík

Druhé kolo play off NHL dnes pokračuje dvěma zápasy. Nejprve se utkají Predators a Blues, jejichž série je po dvou duelech vyrovnaná. O několik hodin později začne střetnutí Anaheimu s Edmontonem, který si v případě výhry vybojuje první mečbol.

21:00 Nashville Predators – St. Louis Blues (stav série 1:1)

Tato série je po prvních dvou utkáních vyrovnaná.  V úvodním zápase byli lepší Predators, kteří na ledě St. Louis zvítězili 4:3 a připsali si tak svou pátou výhru v play off v řadě. Druhé střetnutí však již dokázali Bluesmani před svými fanoušky vyhrát a série se tak nyní stěhuje do Nashvillu za vyrovnaného stavu. 

Rozhodujícím prvkem druhého zápasu byly počty vyloučených hráčů. Zatímco Blues strávili na trestné lavici jen dvě minuty, Predators inkasovali hned čtyři menší tresty a dokonce i jeden pětiminutový, během kterého hráči St. Louis skórovali a srovnali tak stav utkání na 1:1.

„Nesmíme trávit tolik času na trestné lavici,“ řekl obránce Ryan Ellis, jenž si v průběhu třetí třetiny odpykal trest za nafilmovaný pád. 

„Já jsem byl vyloučen dvakrát a Filip Forsberg jednou. Myslím, že to naši lajnu rozhodilo,“ přiznal po utkání útočník Ryan Johansen, který v play off nasbíral již sedm bodů (1+6).

Hráči St. Louis naopak mohou být se svým výkonem spokojení a na led soupeře pojedou s cílem vyhrát zde minimálně jedno utkání. „Letos jsme už venku měli nějaké úspěchy, takže se do Nashvillu těšíme,“ řekl kapitán Blues Alex Pietrangelo a připomenul tak sérii s Minnesotou, během které jeho tým vyhrál všechna tři venkovní utkání. 

V brankách obou týmů by k žádné změně dojít nemělo. Predators budou i nadále spoléhat na Pekku Rinneho, zatímco Blues nasadí Jakea Allena.

1:00 Edmonton Oilers – Anaheim Ducks (stav série 2:0)

Edmonton zažívá velmi úspěšné play off a po vyřazení San Jose má nyní velmi dobře nakročeno ke skalpu dalšího favorita. Oilers totiž vyhráli obě dvě venkovní utkání s Anaheimem a pokud by se jim podařilo zvítězit i dnes, znamenalo by to pro ně zisk mečbolu.

Hlavní hvězdou dosavadního průběhu série je jednoznačně brankář Olejářů Cam Talbot, který především ve druhém utkání předváděl skvělé zákroky a zaznamenal úspěšnost zákroků 97,5 procent. 

„Vyhrál nám zápas,“ pochválil Talbota slovenský obránce Andrej Sekera, který již ve druhé minutě utkání poslal Oilers do vedení. „Předvedl důležité zákroky, když jsme to nejvíc potřebovali. Jsme rádi, že ho máme v brance,“ dodal zkušený bek, jenž hraje druhé kolo play off vůbec poprvé ve své kariéře.

Ducks jsou nyní ve velmi složité situaci a z prvních dvou zápasů si odnášejí velkou frustraci. V obou případech totiž svého soka přestříleli, ale nedokázali být dostatečně produktivní.

„Byla to nepřízeň osudu,“ litoval po druhém utkání obránce Josh Manson, který zatím v play off na svůj první kanadský bod čeká.

V brance Edmontonu bude výše zmiňovaný Cam Talbot. Ducks znovu nasadí Johna Gibsona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.