bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Navždy Rudým křídlem? Známý dříč Abdelkader podepsal tučnou smlouvu na sedm let!

12. listopadu 2015, 19:00

Tomáš Zatloukal

Umí prakticky cokoliv, detroitský hlavní kouč Jeff Blashill jej klidně postaví do bourací formace, kde ukáže své vynikající defenzivní kvality, stejně tak se nerozpakuje nad tím všestranného forvarda nasadit do první řady, kde vypomůže důrazem i tahem na branku. Justin Abdelkader je zkrátka nesmírně užitečný univerzál, pro ofenzívu Red Wings prakticky nepostradatelný. Není divu, že si osmadvacetiletého Američana generální manažer Ken Holland pojistil s velkým předstihem, na hodně dlouho a za velké peníze.

Zámořský sportovní web Sportsnet informuje, že Abdelkader uzavřel s Detroitem sedmiletý kontrakt s celkovým příjmem 29,75 milionu dolarů. Tomu odpovídá, jak okamžitě tvrdí fanoušci tradičního klubu z Joe Louis Arény, velmi přijatelná stropová zátěž ve výši 4,25 milionu dolarů. "Myslím, že jde o dobrou smlouvu. Samozřejmě hrozně dlouhou, ale stropová zátěž je v dnešní době pohádková," píše na jednom z českých fór letitý příznivec Rudých křídel Jan Kabíček.

A dodává: "Kader" má své kvality, čtyři miliony dolarů ročně jsou fér pro obě strany." Nedá se nic než souhlasit, rodák z Muskegonu navíc patří mezi hlavní detroitské tváře - díky svému michiganskému původu i vůdčím schopnostem. Ostatně na světovém šampionátu v Minsku vedl Spojené státy jako kapitán, písmena na dresu nosíval i v minulosti a dá se o něm hovořit jako o možném nástupci Henrika Zetterberga. Také vzhledem k tomu že plánuje v Hockeytownu zůstat.

Do kontraktu si totiž nechal zahrnout klauzuli o nevyměnitelnosti, v prvních čtyřech letech kompletní, v dalších třech částečnou. Aktuálně člen elitního útoku Red Wings, kde nastupuje se Zetterbergem a dalším michiganským klenotem Dylanem Larkinem, hodlá počkat ve svém milovaném klubu na úspěch. Věrnost mu zachovává od roku 2008, kdy poprvé naskočil do NHL, neodradila jej ani tvrdá Babcockova výchova. Dlouho se musel činit na farmě, než naplno prorazil.

V červenobílém dresu si prošel hráčským vývojem a postupně se vypracoval v klíčového hráče. Sbírá body (7), rozdává hity (47 - nejvíce ze všech detroitských hráčů), pomáhá v oslabeních, jde příkladem. Plně se to odrazilo na přislíbené výplatě. Ještě před pár lety přitom brával jen 750 tisíc dolarů, nyní mu dobíhá relativně skromná smlouva s platovou zátěží 1,8 milionu dolarů. To nový kontrakt již patří do kategorie těch lukrativních. Holland ale jistě své investice nelituje...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.