bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepovedený krok Senátorů? Duchene stále čeká na první bod, Turris v Nashvillu válí

24. listopadu 2017, 13:00

Jakub Prchal

Někdy se tráva zazelená, jindy zase ne. Největší výměna letošní sezóny vzbuzuje vášně. Zatímco v Nashvillu si nemohou vynachválit služby Kyla Turrise, na opačné straně barikády radost nepanuje. Matt Duchene totiž po trejdu z Colorada do Ottawy vůbec nezáří.

Šest zápasů, nula v kolonce kanadských bodů a záporná osmička v účasti na ledě. Oproti němu stejný počet utkání a pět bodových příspěvků (2+3). První věta vyjadřuje statistiky Matta Duchena, druhá Kyla Turrise. Dvou hráčů, kteří byli součástí velkého trejdu mezi Coloradem, Nashvillem a Ottawou. Trejdu, jenž byl zajímavý i tím, že k němu došlo uprostřed rozehraného zápasu a Duchene opustil po první třetině ledovou plochu a vydal se vstříc novým výzvám.

Duchenemu se nedaří, trvá ale na svém: výměna přijít musela

V té chvíli však ještě nevěděl, jakému trápení bude ve svém novém týmu čelit. Přesto ale šlo dle jeho slov o dlouho očekávané vyvrcholení napětí, které prožíval v Coloradu. V září si dokonce v médiích postěžoval, že není v týmu příliš spokojený. „Nechci předpovídat, jak dlouho tu ještě budu. Jsem tu proto, abych se zlepšoval a hrál dobrý hokej. Mé působení tady je otázka dnů,“ tvrdil tehdy.

Na jeho slova později skutečně došlo. V novém působišti se mu ale nedaří podle představ. Sám hokejista však zachovává klid: „Řekl jsem to už mnohokrát. Sezóna je dlouhá. Někdy jste nahoře, jindy zase dole. Za deset zápasů můžeme vést rozhovor v pozitivním duchu. V zápasech se nám daří všechno, jen nedáváme góly.“

Jestliže se ne každá tráva zazelená, ta v Nashvillu nepotřebuje ani závlahu. Kyle Turris v šesti odehraných zápasech zaznamenal pět bodů a parádně zapadl do nového týmu. V městě hudby se usadil po boku Kevina Fialy, jemuž taktéž trejd prospěl. Vždyť v prvních šestnácti zápasech aktuální sezóny zaznamenal sedm bodů, po příchodu Turrise si pak zdvojnásobil své statistiky. Během šesti duelů.

Zpět k Duchenovi. Nebylo žádným tajemstvím, že Senators o něj hodně stáli. Nedokázali však nabídnout dostatečnou protihodnotu. To se změnilo poté, co Kyle Turris odmítl prodloužit smlouvu. Stal se tak součástí velkého trejdu třech týmů. „V Ottawě jsem při vyjednávání o smlouvě neviděl světlo na konci tunelu,“ tvrdil Turris začátkem listopadu.

Má Ottawa čas dávat čas?

Není však všechno špatně. Výsledky se pravděpodobně časem dostaví. Duchene značně zvedl ofenzívu Senators, přestože kanadské body tomu nenasvědčují. Dvacet tři střeleckých pokusů hokejisty je určitým dobrým znamením. Horší by bylo, pokud by se Duchene nedostával ani do šancí.

Přesto se v současné chvíli jeví, že okamžitým vítězem trejdu se stal Nashville. I díky impozantnímu startu Kyla Turrise, za nějž Predators nemuseli nabídnout nijak drahou protihodnotu. Ottawa by navíc potřebovala Turrisovu produktivitu, aby ukončila negativní bilanci posledních dnů. Od příchodu Matta Duchena totiž vyhrála jen jeden zápas v základní hrací době. Jak ale říká sám Duchene, za deset utkání může být vše jinak.

U Colorada je pak klíčové, jak se v budoucnu mladí hráči, které získaly Laviny v trejdu, vyvinou. To už je ale jiný příběh.

 
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.