bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemná dohra, Michal Rozsíval musel na operaci obličeje

12. dubna 2017, 16:00

Josef Potůček

Úder pěstí, který uštědřil Nick Ritchie do Rozsívalovy tváře, má pro zkušeného zadáka nemilou dohru. V úterý se byl nucen podrobit operaci, při které mu byly vyspraveny fraktury v obličeji.

Doba rekonvalescence či předpoklad, zdali bude schopen ještě zasáhnout do letošního playoff, nebyl představiteli Blackhawks uveden.

Zmíněny incident se odehrál minulý týden v zápase proti Anaheimu. V průběhu třetí třetiny za stavu 3:0 pro Kačery český zadák krosčekoval Coreyho Perryho. Ritchie se následně jal svého spoluhráče pomstít, když Rozsívala poslal pravým hákem k ledu, z kterého se poté dlouho nezvedal a utkání nedohrál, stejně jako forvard Ducks, který dostal trest do konce zápasu.

Vedením NHL byl Ritchie posléze suspendován na dvě střetnutí, čímž mimochodem přijde o první duel v playoff a z platu mu bude strhnuto 4970 dolarů (asi 125 tisíc korun).

Absence ostříleného českého beka ve vyřazovací nadstavbě nebude pro Černé jestřáby zanedbatelnou navzdory jejich početné i kvalitativní defenzivě. Ačkoliv i bez Rozsívala mají na soupisce hned osm obránců s rutinéry Keithem, Seabrookem nebo Hjalmarssonem v čele a jeho krajanem Kempným či mladým Švédem Forslingem v závětří, zkušeností není v playoff nikdy dost.

Osmatřicetiletý vlašimský rodák v letošním ročníku zasáhl do 22 duelů, v kterých zaznamenal tři body za gól a dvě asistence. Na konci února prodloužil v Chicagu svůj stávající kontrakt o další rok.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.