bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noc rivalů. Newyorské derby, bitva o Kalifornii a Montreal proti Bostonu

13. ledna 2018, 18:00

Jiří Sameš

Nejlepší hokejová soutěž na světě dnes pokračuje dalšími devíti zápasy. Dva z nich přitom začínají o něco dříve, nežli obvykle! Již krátce po 19 hodině SEČ bude vhozeno úvodní buly v Madison Square Garden a v PPG Paints Areně. Také v noci nás ale čeká jeden pikantní zápas za druhým! Zmínit je třeba duel mezi Montrealem a Bostonem či mezi Los Angeles a Anaheimem.

19:00 New York Rangers – New York Islanders

Rangers momentálně okupují na Východě post první divoké karty. Z posledních deseti zápasů mají bilanci 5-3-2. V pondělí zakončili dvouzápasový trip na ledě Vegas Golden Knights, avšak prohráli 1:2. Autorem jediného gólu Jezdců byl švédský forward Mika Zibanejad. Asistence zapsali Michael Grabner a Vinni Lettieri. Dobrý zápas odchytal Ondřej Pavelec – celkem 34 zákroků. Nejvytěžovanějším hráčem Rangers byl kapitán Ryan McDonagh (ice time 25:12).

Isles jsou nyní mimo pozice zaručující play-off, na New York Rangers mají ztrátu tří bodů. Za posledních šest zápasů ovšem zaznamenali pouze jednu výhru! V pondělí Ostrované uzavřeli sérii dvou zápasů doma výhrou 5:4 po samostatných nájezdech nad New Jersey Devils. Jediným úspěšným exekutorem byl v dovednostní soutěži Brock Nelson. První gól v kariéře vstřelil proti Devils obránce Sebastian Aho!

První letošní vzájemné utkání sehráli Rangers a Islanders 20. října 2017. V Madison Square Garden se tehdy z výhry radovali Isles. Bude tomu tak i dnes?

19:00 Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings

Po delší odmlce se Pens vracejí zpět do kolotoče NHL domácím zápasem proti Detroitu Red Wings. V minulém utkání zvládli přestřelku s Bostonem Bruins – výhra 6:5 v prodloužení. První hvězdou byl vyhlášen Jevgenij Malkin. Právě ruský útočník totiž rozhodl v nastavení o výhře svého mužstva! V zápase si celkem připsal tři kanadské body (dva góly, asistence). Hned zítra čeká na svěřence Mika Sullivana další domácí zápas (s New Yorkem Rangers).

Rudá křídla mohou zaznamenat v případě úspěchu na ledě Pittsburghu Penguins pátou výhru z posledních šesti zápasů. Naposledy se objevili v akci v pondělí, kdy doma prohráli s lídrem NHL (Tampou Bay Lightning) 2:5. Góly Detroitu vstřelili útočníci Gustav Nyquist a Justin Abdelkader. Teprve devátý start v sezoně 2017/2018 zapsal mezi třemi tyčemi Petr Mrázek. Také Red Wings hrají hned zítra – představí se na ledě Chicaga Blackhawks.

01. ledna ovládli první vzájemné utkání sezony 2017/2018 Red Wings poměrem 4:1. Oplatí dnes Tučňáci soupeři porážku?

01:00 Minnesota Wild – Winnipeg Jets

Divočina dnes zahajuje proti Winnipegu Jets sérii čtyř domácích zápasů, která však bude přerušena v příštím týdnu pětidenním volnem. Doma se jí zatím daří velmi dobře – bilance 14-4-3. Svůj poslední zápas odehráli Wild ve čtvrtek na ledě Chicaga Blackhawks a zvítězili zde 2:1. K výhře výrazně přispěl gólman Devan Dubnyk – 34 zákroků! Vítěznou branku vstřelil na začátku závěrečné periody druhý nejvytěžovanější hráč celé NHL Ryan Suter.

Jets jsou druhým nejlepším týmem Západní konference. Na první Vegas Golden Knights přitom ztrácejí pouze jeden bod! Včera hráli svěřenci Paula Maurice v Chicagu a prohráli 1:2. Jejich jediným úspěšným střelcem v tomto utkání byl finský útočník Patrik Laine. Čtyřiatřicátý start v sezoně zapsal do statistik Connor Hellebuyck a předvedl celkem 25 zákroků. Čtyřzápasový trip zakončí Tryskáči poté až v sobotu 20. ledna.

Pro mužstva z Centrální divize to dnes bude čtvrté a zároveň poslední vzájemné utkání v letošní sezoně. V předešlých třech duelech zvítězili vždy Jets.

01:00 Montreal Canadiens – Boston Bruins

Canadiens nemohou být spokojeni s dosavadním průběhem sezony. Se 40 body jim totiž patří na Východě až čtrnáctá příčka! V posledních dvou zápasech však dokázali Habs vyhrát. Naposledy porazili doma Vancouver Canucks 5:2. Gólem a asistencí přispěli útočník Brendan Gallagher a Karl Alzner. Brankář Carey Price předvedl 34 zákroků a oslavil svou třináctou výhru v sezoně. Sérii pěti zápasů doma zakončí Canadiens v úterý proti New Yorku Islanders.

Medvědi jdou do dnešního utkání ve velmi dobré formě – bilance 8-0-2 z posledních deseti zápasů! V tabulce Atlantické divize jsou druzí o 12 bodů zpět za suverénní Tampou Bay Lightning. V pondělí Boston prohrál na ledě Pittsburghu Penguins 5:6 po prodloužení. Dva kanadské body (gól, asistence) měl Brad Marchand. Další góly Bruins obstarali Ryan Spooner, Noel Acciari, David Pastrňák a David Backes. Příští pondělí zahájí Medvědi proti Dallasu Stars sérii dvou zápasů doma v řadě.

Mezi Habs a Bruins bude nyní pořádně rušno. Během následujících osmi dnů je totiž čekají hned tři vzájemné zápasy!

01:00 New Jersey Devils – Philadelphia Flyers

Devils se dnes v noci představí poprvé v kalendářním roce 2018 na domácím ledě v Prudential Center. Po 41 odehraných zápasech mají 52 bodů a v Metropolitní divizi jim patři třetí příčka. V pondělí zakončili hokejisté New Jersey na ledě New Yorku Islanders čtyřzápasový trip. V Barclays Center prohráli 4:5 po samostatných nájezdech a padli tak popáté v řadě. Dva góly Devils vstřelil v tomto utkání Travis Zajac. Trefili se také Miles Wood a Taylor Hall.

Flyers otevřou na ledě New Jersey Devils dvouzápasový trip. Z posledních pěti zápasů dokázali Letci vyhrát čtyřikrát! Naposledy byli v akci minulou neděli a porazili doma Buffala Sabres 4:1. Mezi tři tyče se postavil poprvé od 28. listopadu 2017 Michal Neuvirth a k výhře pomohl hned 30 zákroky! Dvakrát za Flyers skóroval Sean Couturier. Na oba góly mu přihrával český forward Jakub Voráček. Druhý zápas tripu odehraje Philadelphia ve středu na ledě New Yorku Rangers.

Devils a Flyers dnes sehrají první vzájemné utkání v tomto ročníku NHL. Ve zbytku základní části se poté potkají ještě třikrát.

03:00 Dallas Stars – Colorado Avalanche

Stars mají za sebou takzvaný bye week a dnes zakončí také dlouhou sérii šesti zápasů doma. Z posledních osmi mačů dokázali svěřenci Kena Hitchcocka zvítězit hned šestkrát! Minulou sobotu porazili Edmonton Oilers 5:1. Útočné duo Alexandr Radulov, Tyler Seguin posbíralo dohromady šest kanadských bodů (oba gól, dvě asistence). Gól a dvě asistence si připsal také švédský obránce John Klingberg. Gólman Ben Bishop pomohl k výhře Dallasu 37 zákroky!

Lavina se nadále drží na dosah pozicím zajišťující vyřazovací boje. Momentálně je na Západě se 47 body jedenáctá a také její bye week dneškem končí. Minulou neděli ukončili Avs sérii šesti zápasů doma v řadě vysokou výhrou 7:2 nad Minnesotou Wild. Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen zapsali oba do statistik po třech kanadských bodech. Carl Söderberg zase skóroval dvakrát při přesilové hře. Gólman Jonathan Bernier předvedl 34 zákroků.

V American Airlines Center se dnes bude hrát o důležité body. Oba celky totiž dělí v tabulce pouze čtyři body!

04:00 Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers

Zlatí rytíři jsou stále v čele Západní konference! Na svém kontě mají 60 bodů a do dnešního utkání proti Oilers půjdou navíc s dvěma výhrami v řadě. Za posledních deset zápasů mají poté bilanci 9-1-0. V pondělí Golden Knights porazili New York Rangers 2:1. Vítěznou branku vstřelil na konci 49. minuty švédský útočník William Karlsson. Prosadil se také James Neal. Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen brankář Marc-Andre Fleury, který předvedl celkem 28 zákroků!

Oilers dnes končí ve Vegas svůj dlouhý pětizápasový trip. Z posledních čtyř utkání mají bilanci 1-3-0. Ve včerejším zápase však Olejáři uspěli na ledě Arizony Coyotes (výhra 4:2). Na začátku čtvrté minuty sice už prohráli 0:2, ještě před koncem úvodní periody ale stačili srovnat. Na obratu se dvěma góly podílel obránce Darnell Nurse. Prosadili se také Patrick Maroon a Ryan Nugent-Hopkins. Dobrý výkon též předvedl brankář Al Monoya, který nahradil ve čtvrté minutě Cama Talbota.

Golden Knights a Oilers dnes sehrají druhé vzájemné utkání. V tom prvním zvítězili hokejisté Edmontonu ve svém Rogers Place vysoko 8:2.

04:30 Los Angeles Kings – Anaheim Ducks

Kings zatím dávají zapomenout na loňský nezdar, kdy zůstali mimo boje o Stanley Cup a momentálně jim patří druhá příčka v Západní konferenci. Po šestidenní pauze pokračuje dnes v noci jejich série čtyř zápasů doma. Tu otevřeli minulou neděli prohrou 3:4 s Nashvillem Predators. Góly Los Angeles vstřelili forwardi Adrian Kempe, Trevor Lewis a Tyler Toffoli. Sérii domácích zápasů zakončí Kings duely proti San Jose Sharks a Pittsburghu Penguins.

Kačeři mají za sebou taktéž šestidenní přestávku a dnes pokračují ve svém pětizápasovém tripu ve Staples Center. Na tripu mají zatím bilanci 1-1-1. Naposledy se představili na ledě Calgary Flames, avšak prohráli těsně 2:3. V utkání sice prohráli 0:2, zásluhou Jakoba Silfverberga a Ryana Getzlafa však dokázali srovnat. 16 vteřin před koncem třetí třetiny ale rozhodl o výhře Flames Dougie Hamilton. Pětizápasový trip Ducks končí v pondělí večer na ledě Colorada Avalanche.

Rivalové z Kalifornie se střetli letos již dvakrát a v obou případech se z výhry radovali Kings.

04:30 San Jose Sharks – Arizona Coyotes

Sharks se po takzvaném bye-weeku vracejí zpět do akce domácím zápasem proti Arizoně Coyotes. V tabulce Západní konference jim nyní patří desáté místo se 48 body. V minulém utkání prohráli Žraloci na ledě Winnipegu Jets 1:4. O jejich jedinou branku se postaral v prostřední periodě při početní výhodě útočník Logan Couture. Po dnešním zápase vyrazí hokejisté San Jose na třízápasový trip.

Coyotes dnes čeká osmý back-to-back zápas v letošní sezoně. V tomto ohledu mají ve druhém utkání bilanci 0-6-1. Včera Kojoti prohráli doma s Edmontonem Oilers 2:4. Vstup do utkání jim přitom vyšel na jedničku – po gólech Brada Richardsona a Joshe Archibalda vedli na začátku čtvrté minuty 2:0! V dresu Arizony včera debutoval slovenský útočník Richard Pánik. Ze San Jose se vrátí Coyotes zpět domů.

Obě mužstva se poté střetnou za dva dny znovu. Hrát se ale bude na domácím ledě Coyotes v Gila River Areně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.