bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nový směr pro Chicago: Blackhawks vyhodili klubového prezidenta

28. dubna 2020, 16:30

Ondřej Mach

Organizace Chicago Blackhawks v pondělí propustila prezidenta a výkonného ředitele Johna McDonougha. Šestašedesátiletý činovník byl v klubu od roku 2007, Blackhakws za dobu jeho působení třikrát slavili vítězství Stanley Cupu.

McDonough byl zkrátka klíčovou postavou v nejúspěšnější dekádě v historii klubu. Šokující vyhazov, který přišel během přerušené sezony kvůli pandemii koronaviru, by nemusel být posledním. Spekuluje se i o konci dlouholetého generálního manažera Stana Bowmana.

Zkušený funkcionář udělal z Blackhawks kromě úspěšného týmu i osvědčenou obchodní značku a postaral se o značnou modernizaci organizace. McDonough přitom čerpal i ze svých dřívějších zkušeností, vždyť předtím 24 let pracoval pro baseballový tým Chicago Cubs.

Majitel klubu Rocky Wirtz tím vyslal jasný signál: žádné místo v organizaci není jisté. Chicago vyhrálo play off sérii naposledy před pěti lety a letos bylo potřetí za sebou mezi týmy, které se do vyřazovací části neprobojují. Tedy než ročník přerušil koronavir.

„Před třinácti lety jsem najal Johna do Blackhawks kvůli jeho vůdčím schopnostem, směru a vizi,“ stojí ve Wirtzově prohlášení. „John do organizace všechno tohle přinesl a ještě více. Jeho přínos byl mnohem větší, než že klub dovedl ke třem vítězstvím Stanley Cupu. Pomohl organizaci vést k vítězné vizi.“

„Jakkoliv je to obtížné, tak věříme, že to bylo správné rozhodnutí pro budoucnost organizace a jejích fanoušků,“ dodal Wirtz. Majitel organizace kromě toho řekl, že současná situace poskytla příležitost přehodnotit budoucnost a směr Chicaga.

Blackhawks momentálně na druhou divokou kartu Západní konference ztrácí šest bodů, do play off se tak s největší pravděpodobností potřetí v řadě nepodívají.

„Naše fanoušky můžeme ujistit, že se tady bude hrát hokej, ale nikdo neví, jak bude vypadat. Ale víme, že bude potřeba nové myšlení, aby se organizace úspěšně transformovala k vyhrávání na ledě i mimo něj,“ pokračoval Wirtz.

McDonougha dočasně nahradí Danny Wirtz, třiačtyřicetiletý syn současného majitele a viceprezident Blackhawks. „Beru tuto prozatímní roli s nejvyšší odpovědností vůči týmu a soustředím se na resetování pro příští generaci Blackhawks. Těším se, až s Rockym budeme hledat našeho dalšího lídra,“ uvedl.

Čtěte také:
Konec kariéry? Neuvažuji o něm, chci hrát dál, říká Krejčí
V deseti byl hitem internetu, říkali mu Norský Gretzky. Teď si Pettersen plácl s Plameny

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.