bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nudný draft pro Calgary? Flames budou vybírat až ve čtvrtém kole

17. června 2018, 14:00

Martin Schwarz

Není příliš časté, aby kluby čekaly na svou první draftovou volbu do čtvrtého kola. Letos k tomu ovšem dojde, pakliže Calgary Flames od někoho na poslední chvíli nezískají dřívější výběr. Kanadská organizace totiž v minulých měsících směle povyměňovala nejvyšší příčky letošního náboru talentů a zatím vše nasvědčuje, že se jí nejlákavější mladá jména vyhnou obloukem.

Draft NHL 2018, který proběhne ve dnech 22. a 23. června v Dallasu, je za dveřmi. Do jeho startu zbývá pár dní. Zatímco někteří manažeři kvůli němu dlouhé týdny nespí, jiné nechává poměrně chladnými. Může totiž dojít k tomu, že se na něm moc velké dávky adrenalinu nedočkají. Jako třeba stratég Calgary Flames Brad Treliving. Ten bude s velkou pravděpodobností první hodiny jen přihlížet, jak ostatní týmy volí budoucí talenty.

Jak je to možné? Odpověď zní jednoduše: albertský klub se nebál při nedávných (rozumějme loňských) trejdech použít draftové pozice jako protihodnotu za získané hráče. Pojďme popořadě.

O první kolo dallaského draftu (celkově 12. volba) Plameny přišly loni v červnu, kdy z New York Islanders získaly obránce Travise Hamonica. Za něj putovalo na Long Island i kolo druhé. O třetí přišly ještě dříve, na den přesně před rokem. Tehdy Calgary s fanfárami oznámilo příchod zkušeného brankáře Mikea Smithe. Jenže muselo obětovat práva na beka Brandona Hickeyho, dále gólmana Chada Johnsona a volbu číslo 74.

Výsledek? Jestli nedojde k náhlé směně s jiným klubem, půjdou Flames poprvé vybírat až ve čtvrtém kole, přesněji ze 105. příčky. Tedy ve chvíli, kdy by nejžhavější zboží mělo být dávno rozebráno. Ano, mělo. Což neznamená, že rozebráno opravdu bude.

Žádné překvapení

„Jestli bychom se ještě chtěli dostat k volbě v prvním kole? Jasně, a taky bych chtěl vrtulník,“ prohodil ironicky pro web nhl.com manažer Treliving. „Všechno něco stojí. Nebudeme za každou cenu dělat obchod, jen abychom mohli vybírat co nejdříve,“ vysvětlil. Tvůrce soupisky Calgary na druhou stranu nevyloučil, že zkusí ulovit některé pozdější výběry. A zároveň připustil, že bude očekávat případné nabídky.

„Náš scouting, tvorba seznamu prioritních hráčů a další draftové záležitosti probíhají stejně jako každý jiný rok,“ ujistil Treliving. „Musíte to tak dělat, protože věci se mohou náhle změnit a je třeba, aby byl člověk vždy připraven. Posun do prvního kola by nás stál hodně kvalitního mladého hráče. V takovém případě není jisté, zda by se nám obchod vyplatil,“ dumal nejvytíženější muž posledních dnů u Flames.

Kluboví činovníci ale těžko mohou být zaskočeni tím, v jaké pozici na draft do Dallasu odcestují. „Neprobudili jsme se s faktem absence letošních voleb dnes ráno,“ věděl Brad Treliving. „Jste si následků vědomi už v době, kdy provádíte výměny hokejistů. Tušíte, že některý rok vyjdete z draftu skoro naprázdno. Není to snadné, ale počítali jsme s touhle výzvou a uvidíme, jestli zvládneme získat ještě další výběry,“ zakončil.

Ve zmíněném 4. kole Flames vezmou pod svá křídla dva hráče. Kromě 105. místa si vyberou také z příčky s číslem 108. Naopak v pátém kole (zatím) zůstávají na suchu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.